Verkopen is speciaal vak. Er zijn veel factoren aanwezig bij het verkopen, waaronder de reclame, het assortiment, de winkel en de presentatie. Terwijl er zo hard gewerkt wordt, wordt er toch weinig verkocht. Hoe komt dit dan?

In zo’n geval is er een sleutelrol weggelegd voor goed opgeleid personeel. De kans op verkoop in winkels hangt namelijk in een grote mate af in hoeverre de verkoper getraind is in het contact maken met de klant. De klant heeft een hekel aan te veel informatie, een te grote keuze en een standaard benadering. Dit is de oorzaak van een te lage omzet. In de opleiding Verkoopmedewerker wordt vooral veel aandacht besteed aan het trainen van deze essentiële verkoopvaardigheden. Een goede beheersing van de verkoopvaardigheden betekent natuurlijk betere communicatie met de klant, dus meer verkoopkansen.

Voor de opleiding

De opleiding Verkoopmedewerker van Fabius Opleidingen bestaat uit twee delen: de opleiding Administratief medewerker en vervolgens de vervolgopleiding Verkoopmedewerker. Om de opleiding Verkoopmedewerker te kunnen starten, is het behalen van de opleiding Administratief Medewerker van Fabius Opleidingen nodig. Daarnaast moet natuurlijk de nodige motivatie en inzet aanwezig zijn.

Tijdsbestek en locatie

De opleiding Verkoopmedewerker duurt 12 maanden en bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de opleiding Administratief Medewerker en bestaat uit 30 lessen van 3 uur, deze duurt 9 maanden lang. Het volgende deel is de opleiding Verkoopmedewerker die uit 10 lessen van 3 uur bestaat, deze duurt 3 maanden.

De opleidingen zijn te volgen in ruim 50 locaties in heel Nederland. Er is dus altijd een locatie in jouw omgeving. Voor een overzicht van alle locaties en de prijzen kunt u terecht op de website.