Je hebt een nieuwe baan en gaat twee jaar naar het buitenland. Nu je zelf een expat wordt, overweeg je te verhuren. Maar hoe pak je dat aan en hoe verhuur je snel een woning aan expats in Nederland? Met deze 6 tips verhuur je snel je huis of appartement aan expats.

1: Verhuur via wettelijke bepalingen

Als je gaat verhuren is het belangrijk om alles juridisch goed te regelen. In Nederland bestaan er namelijk geen tijdelijke huurcontracten. Dit betekent dat de huurder in beginsel voor onbepaalde tijd huurt. Maak daarom gebruik van huisbewaring. Door via huisbewaring te verhuren, verklaart de huurder met het tijdelijke huurcontract akkoord te gaan. De huurder is dan verplicht om aan het einde van de periode de woning te verlaten.

2: Neem een diplomaten clausule in het contract op

Expats werken op projectbasis. Dit betekent dat een expat snel moet kunnen schakelen. De voorkeur gaat daarom uit naar een contract met een diplomaten clausule. Dit betekent dat het contract met een opzegtermijn van een maand kan worden ontboden. Voor expats is dit vaak een argument om wel/niet te huren. Mocht het project onverwachts stoppen, dan kan via de clausule worden opgezegd.

3: Verhuur gemeubileerd

Expats geven de voorkeur aan gemeubileerde huurwoningen. Biedt daarom je woning gemeubileerd aan. De kosten voor meubilering en stoffering kun je in de huurprijs opnemen en de meubilering afschrijven. Vervang dure- en persoonlijke spullen door een goedkoop variant.

4: Richt je huis neutraal in

Een neutraal ingerichte woning verhuurd sneller. Ondanks dat expats tijdelijk in een woning verblijven, is het “thuis”  gevoel erg belangrijk. Haal daarom je persoonlijke smaak tijdelijk weg. Heb je een roze muur? Verf deze dan wit. Zorg ook voor een rustige uitstraling. Heb je verschillende kleuren laminaat? Overweeg om alles in 1 kleur te leggen.

5: Promoot je woning in het Engels

Als je eenmaal alles geregeld hebt, kun je op zoek gaan naar een huurder. Promoot je woning online via verschillende kanalen in het Engels. Denk aan Twitter, Facebook, Google plus en verschillende fora waar expats komen. Neem de tijd om de expat te screenen alvorens je gaat verhuren.

Je appartement of huis verhuren aan expats Amsterdam doe je niet zomaar. Als verhuurder wil je geen risico’s op schade en huurachterstand lopen. Daarom is het belangrijk om alles goed te regelen. Laat je informeren door een lokale makelaar Hoofddorp of Amsterdam. Lees hier meer over tijdelijk verhuren aan expats.