Actieve vakanties zijn er in alle soorten en maten. Je kunt natuurlijk zelf een actieve vakantie samenstellen, maar je kunt ook gewoon kiezen voor een georganiseerde actieve vakantie ergens in Europa. Het voordeel daarvan is dat je direct in een gezellige groep terecht komt, alle activiteiten al voor je geregeld zijn en dat je alleen maar hoeft te boeken en te genieten! Niks zelf organiseren, maar gewoon aansluiten bij een groepsreis, met voldoende vrijheid om zelf ook nog van alles te ondernemen.

Simi Reizen is expert op het gebied van actieve reizen en vakanties voor jongeren. In 2014 is Simi uitgeroepen tot de beste organisator van actieve vakanties (reisorakel.nl), aanbieder met de beste reisleiding (reisorakel.nl) en tot beste aanbieder van jongerenreizen (reisgraag.nl). Een hele prestatie voor een kleine, maar professionele organisatie.

Bestemmingen actieve vakanties

Noorwegen

1 van de topbestemmingen voor onze groepsreizen is Noorwegen. Een land dat nog veel mogelijkheden biedt voor een echte natuurvakantie en met ontzettend veel mogelijkheden voor actieve reizen. Tijdens een 15-daagse rondreis beleef je niet alleen een actieve vakantie, maar ook een echte rondreis waarbij je alle toeristische hoogtepunten van het land zult zien en beleven. Onderweg heb je onder andere de mogelijkheid om een gletsjertocht te doen, maar ook mountainbiken en bergwandelingen staan op het programma tijdens deze acteive vakantie in Noorwegen.

Zweden

Zweden staat bekend om de uitgestrekte bossen, de mooie natuur en de vele meren. Tijdens onze 8-daagse actieve relaxvakantie in Zweden combineer je ontspanning met inspanning. Je verblijft in een gezellig huisje in Midden Zweden met een groep leeftijdsgenoten en kunt genieten van een ontspannen sauna of hot tub, maar onderneemt tegelijkertijd ook van alles.

Frankrijk

De Franse Alpen zijn een topbestemming voor wie op zoek is naar een echt actieve en avontuurlijke vakantie. Behalve prachtige en hoge bergen vind je in de Franse Alpen een geweldige verscheidenheid aan outdoor activiteiten die je kunt ondernemen. Als je via Simi Reizen een actieve vakantie in Frankrijk boekt kun je kiezen uit drie reisprogramma’s, varierend van vrij licht tot aardig pittig. Activiteiten zijn uiteraard inbegrepen bij de prijs en je boekt een echte groepsreis voor jongeren, met veel afwisseling, avontuur, maar ook tijd genoeg om lekker te zwemmen en te genieten van terrasjes.

Kroatie

Kroatie staat onder jongeren vooral bekend als goedkope reisbestemming voor een uitgaansvakantie, maar er zijn ontzettend veel mogelijkheden om van alles te ondernemen. Zo staan op het programma tijdens onze jongeren groepsreis onder andere raften, maar ook zeekajakken en snorkelen en een mooie excursie naar de mooie watervallen bij Krka.