Pinterest

Pinterest biedt een uniek concept als het aankomt op websites binnen het sociale netwerk. De website laat gebruikers toe om afbeeldingen te “pinnen”. Dit houdt in dat je een foto of een afbeelding met een stuk tekst op jouw persoonlijke prikbord hangt waar hij vervolgens op blijft hangen. Dit concept trekt al jaren steeds meer gebruikers.

Wat is Pinterest?

Pinterest is in principe een groot digitaal en sociaal prikbord waar iedereen gebruik van kan maken. Je kan jouw prikbord openbaar maken voor andere gebruikers en het is totaal aan jou hoeveel prikborden jij aanmaakt en waarvoor jij deze aanmaakt.

Pinterest heeft over het algemeen een groot aantal vrouwelijke gebruikers, zo zijn rond de 80% van de gebruikers vrouwelijk en werken ze dagelijks hun prikborden bij. Prikborden hebben uiteenlopende onderwerpen, zo kan je prikborden vinden over o.a. artiesten, eten, knutselen, make-up, dieren, videospellen en veel meer.

Geschiedenis Pinterest

Het idee van Pinterest werd voor het eerst ontwikkeld eind 2009, na zo een 3 maanden ontwerpen kwam de beta versie van de website online gezet in 2010. In de eerste instantie konden nieuwe gebruikers alleen de website bezoeken als ze een uitnodiging hadden gehad. Dit werd echter in 2012 aangepast naar een vrije toegang voor iedereen.

Pinterest volgers

Het idee van je eigen moodbord is natuurlijk al leuk en overzichtelijk, echter wil je vaak jouw “pin” ook delen met andere mensen en hun mening krijgen over specifieke onderwerpen of ontwerpen die jij hebt geknutseld. Om dit te krijgen heb je Pinterest volgers nodig die actief zijn en bereid zijn om met jou mee te denken over leuke complimentjes te delen over jouw afbeeldingen.

Pinterest volgers zijn wellicht iets moeilijker te verkrijgen voor nieuwe gebruikers omdat je op dat moment nog geen collectie hebt aan prikborden die je met andere Pinterest gebruikers kan delen. Wil je het liefst zo snel mogelijk een groot aantal volgers om jouw profiel beter te laten overkomen? Dan kan je Pinterest volgers kopen. Andere methodes zijn door prikborden samen te stellen met bekende en trending onderwerpen. Zo zijn bijvoorbeeld artiesten zoals Justin Bieber en Beyonce vaak populair of onderwerpen over kapsels, nagels of bepaalde kledingstijlen. Mochten deze dingen niet jou ding zijn? Dan kan je jezelf ook verdiepen in het pinnen van videospel of film gerelateerde afbeeldingen.