Deze prachtige kamerplant komt eigenlijk uit Australië. Om precies te zijn van de Lord-Howe eilanden. Het is een hele fijne kamerplant. Als je deze Kentia Palm de juiste verzorging geeft kun je er jarenlang plezier van hebben. Deze Palm kan wel 250cm hoog worden. Daar doet deze kamerplant wel een hele tijd over want het is een langzame groeier. Heeft deze Kentia Palm lelijke bladeren snijd ze dan zo kort mogelijk af maar ook weer niet tekort. Het beste is om tot 5cm boven de stam af te snijden.

Geen plekje geven in de volle zon en in de zomer kan deze Kentia Palm gewoon naar buiten

Een Kentia Palm houdt wel van een beetje licht maar wil beslist niet in de volle zon staan. Een plaats met minder licht of halfschaduw is voor deze kamerplant ook goed. Wil je de Kentia Palm in de zomer eigenlijk buiten zetten. Dat kan zolang de temperatuur niet onder de twaalf graden komt is dat heel goed mogelijk. De Kentia Palm heeft het liefst een plaatsje waar de temperatuur zo ongeveer tussen de 16-25 graden ligt.

De Kentia Palm een paar keer per jaar onder een warme douche

De Kentia Palm houdt van een warme douche. Deze kamerplant vind dat heel erg fijn en de douche zorgt er ook gelijk voor dat alle stof van de Palm wordt verwijderd. Problemen die kunnen voorkomen zijn bruine vlekken op de bladeren dit kan veroorzaakt worden door een schimmelziekte. Krijgt de Kentia Palm gele bladeren dan komt dit meestal door een gebrek aan voedingsstoffen. Met een beetje extra voeding geven heb je dit probleem snel opgelost. Heeft deze kamerplant bruine bladpunten dit kan komen door te droge lucht of doordat de plant te weinig water krijgt.