Er wordt vaak gedacht dat beleggen alleen geschikt is voor mensen met veel geld. Echter is dit niet waar en kan men ook gaan beleggen vanaf 100 euro. Hierdoor hoef je niet een paar jaar te gaan sparen voordat je kan beginnen met beleggen. Daarnaast zijn er ook mensen die graag met kleine bedragen willen beleggen, omdat ze nog onervaren zijn of weinig risico willen lopen. In dit artikel wordt er uitgelegd hoe u kunt beleggen met 100 euro.

Hoe kunt u beleggen met 100 euro?

Wanneer u via de traditionele manier gaat beleggen, zou u met 100 euro aandelen kunnen kopen bij uw bank. Alleen dit zal niet erg opschieten qua het behalen van winst. Als u in een groot bedrijf wil beleggen, zou u met 100 euro bijvoorbeeld maar 4 aandelen kunnen kopen, omdat één aandeel al 25 euro is in dit geval. Daardoor kunt u beter gaan beleggen via CFD’s. Dit kunt u doen via een online broker die met CFD’s handelt. Door te beleggen via CFD’s kunt u door middel van de hefboom meer aandelen kopen. Wanneer u met 100 euro 4 aandelen kunt kopen, kunt u door middel van CFD’s, 40 aandelen kopen met een waarde van 1000 euro. Bij aandelen is er meestal een hefboom van 1:10. Dit betekent dat u inleg 10 keer zo groot is. Wanneer de koerst stijgt van dat aandeel, kunt ook meer winst behalen met CFD beleggen. Via CFD kunt u in verschillende producten handelen, waarbij ook verschillende hefbomen van toepassing zijn. Bij het handelen in valuta of grondstoffen is de hefboom meestal groter.

Tips

Als u nu wilt gaan beginnen met beleggen, kunt u het beste eerst oefen met een demo account via een online programma van een broker. Tenslotte is het belangrijk dat als u wilt gaan beleggen met 100 euro, u dit geld ook daadwerkelijk kunt missen. Als dit geld eigenlijk bedoeld is voor de wekelijkse boodschappen, dan kunt u dit beter niet doen.

Conclusie

Door het beleggen via CFD’s wordt u 100 euro inleg meer waard, waardoor u dus meer winst kunt behalen en tocht kunt gaan beleggen met 100 euro.