Hoe begin je met beleggen?
U wilt gaan beleggen. Dan is het verstandig om de basisregels te kennen en onder de knie te hebben. Want als u niet goed nadenkt over het beleggen dan bestaat de kans dat het misloopt. Volg de volgende stappen wanneer u succes wilt hebben.

Kies een broker
De eerste stap bij beleggen is het kiezen van een broker. Een broker is de bank waarbij u uw beleggingsrekening opent. Zonder zo een speciale beleggingsrekening kunt u namelijk niet starten met beleggen. De meeste banken bieden zo’n rekening aan. Kijkt u dus eens naar de mogelijkheden bij uw eigen bank.Wat wilt u beleggen?
Bedenk in welke producten u wilt beleggen. U kunt bijvoorbeeld beleggen in goud, olie, bedrijfsaandelen, wisselkoersen of obligaties. Het is raadzaam om in het begin in niet meer dat twee producten te beleggen. Er zijn beginnende beleggers die meteen in meerdere producten gaan beleggen en daar loopt het mis. Kies voor twee producten en speel daar wat mee. Als het goed gaat kunt u altijd nog beleggen in een tweede, derde of vierde product.

Ben voorbereid
Wanneer u weet waarin u wilt beleggen, is het belangrijk dat u zich in dat product verdiept. Het is niet alleen handig om te weten waar u over praat, maar het biedt ook nog eens enige zekerheid. Zo kunt u er bijvoorbeeld tijdens de voorbereiding al achter komen dat het product van uw keuze geen goede keuze om in te beleggen. U kunt dan een ander product kiezen voordat het misloopt.

Bepaal het inlegbedrag
U bent nu bijna klaar om te starten met beleggen. Het enige wat er moet gebeuren, is het bepalen van het bedrag dat u wilt inleggen. Ben verstandig en leg niet meteen al uw gespaarde geld in. Bouw het langzaam op. Koop om te proberen eerst wat aandelen van een product waarvan u verwacht dat de waarde stijgt. Aandelen die u dan weer met winst kunt verkopen. Voor meer informatie over beleggen kunt u eens een kijkje nemen bij Beursfoon of de Facebook pagina van Beursfoon.