Ondanks dat zowel mannen en vrouwen zich al minstens tientallen jaren ontharen is er toch sprake van een trend omdat het op dit moment steeds vaker voorkomt. Een bikinilijn bijwerken, het gezicht van haren ontdoen of de schaamstreek ontharen is geen uitzondering meer. Er zijn dan ook steeds meer schoonheidssalons en andere bedrijven die hierop in willen springen.

In de huis-aan-huisbladen komen steeds vaker advertenties voor van klinieken die bijvoorbeeld permanent ontharen of laserontharen als een nieuwe techniek aanbieden. Het is echter helemaal niet zo nieuw maar het klopt wel dat relatief weinig mensen er goed mee bekend zijn. Daarom zijn veel potentiële klanten ook vatbaar voor marketingtermen en onjuiste beloftes.

Je hebt bijvoorbeeld IPL ontharen, wat een behandelmethode is waarbij lichtflitsen haarzakjes kapot maken zodat er geen nieuw haar kan groeien. In advertenties beweert men dat alle haren permanent verwijderd worden maar er vindt hoogstens een vermindering van de hoeveelheid haren plaats. Vaak is het resultaat afhankelijk van het aantal behandeling en de kwaliteit van het apparaat.

Ben ik geschikt voor IPL ontharing?

Misschien heb je op een bepaald lichaamsdeel veel haar waar je graag vanaf geholpen wilt worden. Een IPL behandeling is echter niet geschikt voor iedereen en daarom zou je eerst een intake kunnen aanvragen om te kijken of het voor jou wel werkt. Het beste resultaat krijg je bij mensen met donkere haren op een lichte huid.

Pigmentloze haren, zoals blond en grijs, absorberen onvoldoende energie waardoor ze niet definitief vernietigd worden. Ook is het oppassen voor mensen die een getinte huid hebben omdat er pigmentveranderingen kunnen optreden. Test het laser ontharen Amsterdam daarom eerst op een onopvallend stukje huid, bijvoorbeeld waar altijd kleding overheen valt.

Vaak zijn er een aantal behandelingen nodig om de haren zo goed als definitief te verwijderen. Het aantal behandelingen is per geval verschillend en advertenties moet je dus niet geloven. Er worden vaak beloftes gedaan voor een x aantal behandelingen.