Wil jij een geschenk geven aan een goede vriend(in), relatie of familie? Dan kan je denken aan het geven van geld, maar je kan natuurlijk ook denken aan het geven van iets waar iemand een bepaald gevoel bij krijgt. Een van de mogelijkheden is dan een cadeaubon. Maar is een cadeaubon niet standaard? Wel als je een papiertje geeft met een bepaalde waarde. Dan kan je net zo goed contant geld geven.

Bongo pakt het heel anders aan. Met de Bongo bon geef je een arrangement cadeau met een bepaalde waarde. Deze waarde wordt bepaald door het aankoopbedrag van de Bongo bon. Dit varieert van ongeveer twintig euro tot 400 euro of wellicht wel meer, afhankelijk van de arrangementen die Bongo op een specifiek moment in zijn aanbod heeft verwerkt.

Arrangementen waaruit gekozen kan worden zijn bijvoorbeeld sportieve arrangementen, luxe arrangementen, actieve arrangementen. Zo zijn er nog vele meer en het is dus goed weten welk arrangement aansluit bij de interesses, wensen of behoeften van diegene die de Bongo bon gaat ontvangen.

Ondanks de kritiek van enkele consumenten op Bongo, blijft het bedrijf groeien. In de laatste maanden heeft het diverse fysieke vestigingen geopend, het aantal fans op Facebook is flink toegenomen. Niet alleen delen fans van de Bongo bon meer en meer informatie op het internet over Bongo, met name over de social netwerken als Twitter en Facebook, ook het aantal ondernemers dat zich aansluit bij Bongo om te profiteren van de toestroom aan consumenten en dus de kans dat een arrangement bij hun bedrijf wordt gebruikt, maakt het aantrekkelijk.

Al met al kunnen we dus zeggen dat Bongo een succestijd heeft doorgemaakt wat nog niet teneinde is. Dankzij de Bongo bon, die netjes worden geleverd in een Bongo doosje met daarbij een prachtig vormgegeven boekje met de beschikbare arrangementen, weten veel mensen weer wat ze moeten geven aan hun vriend(in), familie, relatie of kennis. De groei is dan ook nog niet teneinde naar verwachting. Verder is het uiteraard een concept wat in meerdere landen kan worden ingezet.

Een Bongo bon kan je op meerdere manieren bestellen. Je kan dus naar een van de fysieke vestigingen gaan, daar een Bongo bon kopen, maar je kan natuurlijk ook online op de website van Bongo of via een van de partner sites een Bongo bon bestellen. Met name wanneer je online een Bongo bon gaat bestellen, merk je dat het oriënteren een stuk aangenamer is.