Voorjaarskriebels

De vogeltjes fluiten, de dagen worden langer, de temperaturen aangenamer… het voorjaar is in aantocht!

Het is weer tijd om het buitenspeelgoed uit de kast te halen. Gezellig met de kinderen naar het bos, of gewoon fijn spelen in de tuin.

Buitenspelen met buitenspeelgoed is leuk en gezond voor kinderen van alle leeftijden. Ieder kind kan zich met het juiste buitenspeelgoed uitstekend vermaken.

 

Top buitenspeelgoed

Er zijn heel veel soorten buitenspeelgoed verkrijgbaar. Zo zit er voor ieder kind en iedere leeftijd iets tussen waar ze veel plezier aan kunnen beleven. Ook als je niet veel plek hebt of weinig geld te besteden hebt, is de keuze reuze. Buitenspeelgoed hoeft namelijk niet groot of duur te zijn.

Stoepkrijt, een bal of rolschaatsen bijvoorbeeld, zijn gemakkelijk op te bergen en immens populair bij kinderen van alle leeftijden.

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Er zijn ook hele speeltuinen verkrijgbaar, met schommels, speelhuizen, glijbanen enzovoorts. Hieronder zal ik wat uitleg geven over populair buitenspeelgoed, gecategoriseerd op leeftijd.

 

Buitenspeelgoed vanaf 1 jaar

Voor de jongste kinderen is het belangrijk dat ze geen speelgoed hebben waar ze zich aan kunnen bezeren of wat ze in hun mond kunnen stoppen.

Zo is het verstandig, als ze met stoepkrijt spelen, om ze goed in de gaten te houden dat ze het niet opeten.

Een echte aanrader is een loopauto, loopfiets of driewieler met duwstang. Dit speelgoed stimuleert de motorische en mentale ontwikkeling. Ook kun je je kindje van 1 jaar gemakkelijk ergens mee naartoe nemen op een driewieler met duwstang.

Een kleine glijbaan speciaal voor de jongsten is ook razend populair. Deze zijn vaak ook binnen te gebruiken, omdat ze niet zo groot zijn.

 

Buitenspeelgoed vanaf 3 jaar

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen al meer zelfstandig. Dit willen ze weten ook!

Erg leuk buitenspeelgoed voor kinderen van 3 en ouder is het speelhuis. In een speelhuisje hebben ze hun eigen plekje waar ze kunnen spelen. Veel speelhuisjes zijn voorzien van leuke extra’s als een tafel, keukentje, deurbel enzovoorts.

Op deze leeftijd kunnen ze ook al lekker zelf rondscheuren op rijdend speelgoed met trappers. Een traptractor met aanhanger is een topper. Gecombineerd met een ride-on graafmachine zijn traptractoren helemaal super. Schep zand met de graafmachine in de aanhanger van je traptractor en rijd de grond naar een andere plek.

Wil je het niet zo groots aanpakken? Dan is een ‘simpele’ bal al heel goed. Gooi de bal over, voetbal ermee, maak er een kegelspel van, er zijn talloze mogelijkheden met een bal. Ieder kind kan er wat leuks mee verzinnen.

 

Buitenspeelgoed vanaf 6 jaar

Als ze weer wat ouder zijn, hebben kinderen voldoende motorische en mentale vaardigheden ontwikkelt om met complexer speelgoed te spelen.

Erg populair is de trampoline. Kinderen vanaf een jaar of 6 snappen de risico’s en gevaren. Ze passen op dat ze zichzelf niet bezeren en hebben de grootste lol. Het leukste van een trampoline in de tuin is dat alle vriendjes willen komen spelen! Een praktische tip: Neem een veiligheidsnet bij de trampoline, zodat er niemand af kan vallen.

Ander leuk buitenspeelgoed vanaf 6 jaar is het skateboard. Een skateboard is uitdagend speelgoed. Kinderen hebben hun volle concentratie en alle motorische vaardigheden nodig om het goed te kunnen. Moeilijk te leren, maar oh zo spannend! Het is wel verstandig om knie- en elleboogbeschermers en een helm te dragen.

Dit waren slechts een paar tips voor buitenspeelgoed. Er zijn veel meer soorten buitenspeelgoed te verkrijgen. Voor ieder wat wils!