Steeds meer kinderen blijven thuis of op vakantie op de bank hangen. Ze spelen helen dagen op hun smartphone, tablet of game console. Ze zijn dus een stuk minder actief dan de kinderen van voor dit digitaal tijdperk. Maar wat blijkt, deze technologie kan ook gebruikt worden om je kids wel van de bank af te krijgen!

Het begon al met de Nintendo Wii, je kinderen moesten van de bank af komen en actief de computerspelletjes spelen. Een leuk en innovatief idee wat veel kinderen in beweging heeft gekregen. Maar niet iedereen heeft een Wii. Smartphones en tablets zijn daarentegen in steeds meer huishoudens te vinden. Daar zijn nu ook leuke spellen voor om actief bezig te zijn. Bijvoorbeeld een gps-tocht, een natuurgame of een app om vogels te spotten.

Vroegen slenterde er veel kinderen door de sloot, samen met een schepnet op zoek naar diertjes die er leven. Dit kan nu weer leuk worden, wanneer je bijvoorbeeld een kikker vindt kun je er een foto van maken en ontdekken wat voor dier het is via je tablet. Maar je kan ook een gps-speurtocht doen, met onderweg allerlei opdrachten. Vrijwel iedereen heeft wel een smartphone of tablet, dus je kunt er snel mee aan de slag.

Je kunt je tablet ook gebruiken voor instructies. Je kunt bijvoorbeeld een stappenplan volgen om een leuke boomhut te bouwen. Of je gaat aan de slag om een eigen pijl en boog te maken, of ander speelgoed. Er zijn genoeg leuke dingen te verzinnen om van de bank af te komen. Je kunt ook leuk samenspelen met vriendjes en vriendinnetjes.

Voor de ouders is het ook fijn als de kinderen de deur uit zijn met een smartphone. Wanneer het nodig is kun je zo snel en gemakkelijk je kind opbellen. Of je bekijkt via de navigatie waar je kind zich bevindt. Zo kun je je kind onbezorgd buiten laten spelen.