Bij het kopen van een outfit voor carnaval of verkleedfeest kun je duizelig worden van het grote aanbod. Het is verstandig om van tevoren te bedenken waar je het feest viert, wat de laatste trends zijn, welk thema je leuk vindt en of je de carnavalskleding en accessoires opnieuw kunt gebruiken.

 

Buiten of binnen?

In Limburg en Zuidoost-Brabant wordt carnaval voor een groot deel buiten gevierd met optochten. In de rest van Brabant, Zeeland en andere plekken in ons land is het carnaval en andere feesten vooral binnen. Het is duidelijk dat je buiten warmere kostuums draagt, eventueel met laagjes eronder. Binnen kan het juist warm worden door de vele mensen, daar kun je dunnere of sexy carnavalskleding dragen.

 

Trends en thema’s

Er is onderzoek gedaan naar de populairste trends op het gebied van carnavalskleding. Mannen gaan graag als Schot, Mexicaan of hippie, vrouwen als stewardess of in sexy kleding. Ook oudere mannen houden van gek en gewaagd, jongere mannen zijn juist graag wat meer bedekt. Je vindt bij carnaval.nu super originele carnavalsoutfits in allerlei thema’s, zoals beroepen, beroemdheden, terug naar vroeger, glitter en glamour, duivels en engelen, cowboys en indianen, noem maar op. Ook voor kinderen is er een speciale collectie, zij vinden sprookjes en dieren vaak erg leuk. En er is verder een speciale collectie voor de grote maten.

 

Accessoires zijn ook belangrijk

En heb je geen zin om veel geld aan nieuwe carnavalskleding uit te geven? Kijk dan bij de carnavalsaccessoires. Een nieuwe pruik, bril, tiara of gekke extra oren, neus of voeten maakt je carnavalsoutfit weer als nieuw. Make-up en neptatoeages kunnen ook verschil maken. Of kijk bij de accessoires voor ideeën en pas je kostuum aan de accessoires aan. Verder is het handig om te kijken waarvoor je de carnavalskleding nog meer kunt gebruiken. Heb je binnenkort een historisch themafeest of ga je naar een groot evenement? Bij Sensation is zwart-wit het thema, bij Koningsdag oranje en bij de Toppers of Gay Pride glitter en glamour. Hier kun je de over-de-top boa en tiara hergebruiken. Zo heb je het gevoel meer vliegen in een klap te slaan.

 

Carnaval.nu volgt de laatste trends en kan je advies geven als je het nog steeds niet weet. Neem rustig contact op voor carnavalskleding op maat. Met een collectie van ruim 7000 items moet dat zeker lukken