Jaarlijks lopen er vele Nederlandse studenten stage in Amerika. Een geweldige uitdaging, waarbij je tijdens de stageperiode in Amerika waarschijnlijk onwijs veel gaat leren en plezier gaat maken. Maar voor het zo is komt er heel wat bij kijken. Zo zijn er online vele artikelen te vinden die je helpen bij het klaarstomen tot de reis. Echter zijn er daar ook verschillende dingen waar je tegen aan gaat lopen, zoals de cultuurverschillen tussen Nederlanders en Amerikanen. Vandaar dit artikel, zodat je meer voorbereid bent op mogelijke misverstanden of misopvattingen.

Verschillen

  • Een groot cultuurverschil tussen de Nederlander en de Amerikaan is dat leeft om te werken. Daar in tegen werkt de Nederlander om te kunnen leven. Een Amerikaan is dan zowel altijd vrolijk op het werk, ze worden gezien als een optimist en houden dan ook niet van klagen. Ee Nederlanders wordt meer gezien als pessimist, en is hiermee wat voorzichtiger en is sneller in staat te klagen.
  • Ook belangrijk om te weten wanneer je gaat stage lopen in Amerika, dat de scholen daar wat anders werken. Je krijgt zeer waarschijnlijk wel te maken met Amerikaanse studenten en dan is het van belang te weten hoe de scholen daar in elkaar zitten. In Amerika heb je de Elemantary School, de Middle School, de High School en University of College. De laatste twee zijn van hetzelfde niveau, en verschillen alleen in grootte. Niet zoals wij in Nederland gewend zijn dat daarin verschil in niveau zit. In Amerika mag je zelf je eigen vakken kiezen, dit hoeven er maar 5-6 te zijn. Echter ook een groot verschil met Nederland is dat het college geld in Amerika ongeveer 10x zo duur is.
  • Ook handig om te weten is dat de prijzen niet inclusief belasting zijn. Wanneer je dus bijvoorbeeld boodschappen gaat doen, moet je er rekening mee houden dat de belasting er pas bij de kassa bij komt.
  • Waar in Nederland voetbal als populairste sport wordt gezien, zijn de populairste sporten in Amerika honkbal, basketbal en ijshockey.
  • Ook zitten er veel verschillen in eetgewoonten. Waar wij in Nederland eigenlijk wel gewend zijn de meeste dagen in de week zelf te koken, houden ze daar in Amerika niet zo van. Amerikanen gaan daarom ook veel uit eten en eten veel fast food. Een belangrijke reden hiervan is dat de boodschappen vele malen zo duur zijn in vergelijking met Nederland. Uit eten gaan of een fast food maaltijd is dan ook vaak net zo duur of soms zelfs goedkoper.

Wanneer je er voor kiest om stage te lopen in Amerika, is het dus wel van belang dat je rekening houdt met de culturele verschillen. Kijk voor meer informatie over stage lopen in Amerika op http://www.stagehuis.nl