Veel mensen vragen zich af wanneer hun cv ketel nu eigenlijk vervangen moet worden. Het is waar dat na 15 jaar het beste er wel van af is voor wat betreft uw ketel. U kunt gerust eerder al tot vervanging over gaan.

Wacht niet te lang

Uw cv ketel is een heel belangrijk onderdeel in uw huis, het zorgt ervoor dat u er warmpjes bij zit in de winter. Met de nieuwe versies van tegenwoordig kunt u gemakkelijk veel energie besparen ten opzichte van de oude varianten. Dit is al een goede reden tot het vervangen van uw huidige cv ketel. U betaalt wel een prijs, maar die hebt u in een aantal jaren al weer ruimschoots terug verdiend door de bespaarde energie. Met een hoger rendement hebt u snel meer warmte in huis en een hogere opbrengst van warm water. Ook als er zich veranderingen voordoen in de gezinssituatie is het handig om de installateur te laten kijken naar uw ketel. Als uw kinderen bijvoorbeeld het huis uit gaan is er minder behoefte aan warm water. Dit kan ingesteld worden en mocht het verschil te groot worden is het verstandig om zelfs een andere ketel te plaatsen.

Waarde van uw huis omhoog

Een andere goede reden tot vervanging van de ketel is dat de waarde van uw huis ook stijgt met een goed werkende centraal verwarming natuurlijk. Elk voordeel in uw huis zal de prijs omhoog helpen. En dat is wat u wilt als u uw huis gaat verkopen.

Door de installateur of zelf regelen?

Er zijn twee opties als u gaat vervangen. U kunt zelf een cv ketel kopen en hem eigenhandig gaan plaatsen. Dan zult hem nog wel moeten laten keuren door een bevoegde installateur. Beter kunt u de ketel laten plaatsen door een erkende cv installateur. Dan weet u zeker dat alles goed verloopt. Er is namelijk nogal wat technische kennis vereist en zoiets kan niet iedereen.