Iedereen heeft het altijd over de buitenkant van de iPhone 5C maar ook de binnenkant is uitstekend. De binnenkant van het toestel is ook van hoogwaardige Apple kwaliteit. Er zit een A6 processor in en het besturingssysteem is iOS7. Je zal met de nieuwe iPhone echt de eenvoud en perfectie van Apple ontdekken. Er zit een fantastische camera aan de achterzijde van 8 megapixel waarmee je van alles kan zoals panorama beelden schieten of in een video foto’s schieten. De voorzijde van de iPhone 5c zal een FaceTime camera hebben van 1.2 megapixel. Op de normale iPhone 5 zit ook een 1.2 megapixel camera, maar toch is die op de 5c net wat scherper. Je kan weer lekker FaceTimen met mensen die ook een toestel hebben die dit ondersteund.

Batterij is flink verbeterd

De batterij van de iPhone 5c is ook verbeterd en heeft een Standbytijd: tot 250 uur, video afspelen 10 uur en je kan er wel 10 uur mee bellen via 3g. Opladen doe je gewoon via het lichtnet of je sluit je iPhone aan op je pc. Ten opzichte van de iPhone 5 waarbij je 8 uur kon bellen of 8 uur LTE browsen is het bij de iPhone 5c mogelijk om dit 2 uur langer te doen. Dit kunnen we best een flink verbetering noemen. Tevens heeft Apple gezegd dat er 10 uur lang video kan worden bekeken. De batterij zelf heeft een standbytijd van 250 uur. Je gaat wel merken wanneer je applicaties op de achtergrond hebt draaien. De batterij gaat hierdoor een stuk sneller leeg.

Qua prijsklasse en grote zal het toestel in midrange vallen en moeten concurreren met de Samsung Galaxy mini en de HTC One mini. Toch denken we dat de iPhone 5c ook hier gaat winnen. Ondanks dat sommige net iets meer functies hebben, heb je met de 5c toch een stukje hoogstaande kwaliteit van Apple.