Wanneer je de diagnose scoliose gekregen hebt, heb je een zijdelingse verkromming in de wervelkolom. Er ontstaat als het ware een bocht in de wervelkolom, maar in de meeste gevallen zijn er twee bochten. Het is in de meeste gevallen niet zorgelijk. De wervelkolom past zich namelijk goed aan. Wel is een goede houding van belang.

DE MEDI MOUSE ALS HULPMIDDEL
Veel fysiopraktijken werken bij de behandeling van scoliose met een Medi Mouse. Deze kan de scoliose en het effect ervan op mobiliteit en de houding eenvoudig in beeld brengen. Ook kan met de Medi Mouse gemeten worden hoe de balans tussen de rompspieren voor, achter, links en rechts is. Zo weten de therapeuten en u heel precies waar de beweeglijkheid en de kracht verbeterd moet worden, om de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

STABILISEREN VAN SCOLIOSE
Na de behandeling kan er geëvalueerd worden of de houding en de kracht van de spieren verbeterd zijn. Indien nodig, kan dit om de paar maanden opnieuw gekeken worden met de Medi Mouse. Dit motiveert het trainingsproces, omdat je de resultaten van de trainingen al na een paar maand goed kunt zien. Om de scoliose te stabiliseren is het wel belangrijk dat u ook na de behandelingen zelf continu blijft werken aan uw houding en uw spieren blijft trainen. Dit kan zelfstanding of onder begeleiding van een instructeur.

OOK GRAAG EEN BEHANDELING VOOR UW SCOLIOSE?
Wilt u meer informatie over een scoliose behandeling, of een afspraak maken met deskundige therapeuten die gespecialiseerd zijn in werken met een Medi Mouse? Kijk dan eens op de website van DorSano. Zij helpen u graag bij het sterker maken van uw spieren en het verkrijgen van een betere houding. Zo hoeft u geen last te ervaren door uw scoliose en zorgt u ervoor dat de scoliose stabiel blijft. Neem gerust vrijblijvend contact op.