In Nederland wordt regelmatig ingebroken in woningen. Wanneer er bij jou in de woning ingebroken wordt kan dit een grote verandering teweeg brengen in je gevoel van veiligheid thuis. Het gevoel dat er mensen in je woning zijn geweest, aan je spullen hebben gezeten en waarschijnlijk ook waardevolle spullen hebben meegenomen is een inbreuk op je veiligheid. Thuis moet je je veilig voelen, de politie houdt zich daarom ook druk bezig met het oppakken van inbrekers. Je kunt zelf ook een handje helpen bij inbraken tegen te gaan. Het is belangrijk dat je je woning goed beveiligd en dat je probeert inbrekers buiten te houden. Dit begint al met een goed hekwerk van bijvoorbeeld  Heras buitenbeveiliging, hierdoor wordt het inbrekers al moeilijker gemaakt. Toch zijn er dan nog een aantal manieren waarop je de kans op een inbraak kunt minimaliseren.

Deur of raam intrappen

Inbrekers zijn vaak gehaaid en weten als de beste hoe ze een deur of raam zo in moeten trappen dat ze snel een woning binnen kunnen komen. Het is erg moeilijk om deze manier van inbreken te voorkomen, maar je kunt wel een aantal dingen doen om de kans te verkleinen. Zorg voor een goed, stevig slot op de deur, maar voorzie de ramen ook van een slot of een dievenklauw. Laat waardevolle spullen nooit in het zich liggen en sluit de woning altijd goed af wanneer je weg gaat.

Cilinder afbreken

De cilinder van een deur kan door een inbreker met een tang afgebroken worden, daarna is de deur zo open. Deze manier van inbreken wordt de Bulgaarse methode genoemd door de politie. Om te voorkomen dat dit gebeurd is het belangrijk om goedgekeurde sloten met bijbehorend bouwbeslag in deuren en ramen te installeren en deze ook consequent te gebruiken. Wanneer je het beslag vervangt is het is raadzaam om rekening te houden met deze manier van inbreken, er zijn verschillende soorten op de markt die bestand zijn tegen cilindertrekken.

Deur openen door hengelen via de brievenbus

Misschien wel de meest bekende manier om in te breken; het slot opentrekken via de brievenbus. Wanneer je de voordeur van je woning niet op slot draait wanneer je weg gaat kan een inbreker met behulp van een lang voorwerp, zoals een kledinghanger, de deur open strekken door de brievenbus. Houd hier rekening mee! Deze manier van inbreken kun je heel goed voorkomen door de deur te allen tijde op slot te draaien.