De e-sigaret wordt steeds populairder. Dat de e-sigaret schadelijker zou zijn dan de gewone sigaret klinkt de tabaksindustrie dan ook als muziek in de oren. Echter, diverse onderzoeken die zouden aantonen dat e-sigaretten schadelijker zouden zijn dan gewone sigaretten, worden gefinancierd door jawel bedrijven uit de tabaksindustrie.

Echt objectief kunnen we deze onderzoeken dus niet noemen. Soms zijn dit soort onderzoeken zelfs gebaseerd op één specifieke e-sigaret. Dat is natuurlijk vreemd, omdat er vele honderden verschillende elektrische sigaretten verkrijgbaar zijn. Feit is dat elektrische sigaretten minder ongezond zijn dan gewone sigaretten. Overstappen is dus zeker een optie. Veel ex-rokers voelen zich lichamelijk ook een stuk beter wanneer ze overstappen op het e-roken.

Als je wilt stoppen met roken, dan is het slim om elektrische sigaretten als tussenstap te gebruiken. Je kunt de e-sigaret als tussenstap gebruiken door het nicotinegehalte van de sigaret langzaam maar zeker af te bouwen. Nicotine zorgt voor de verslavende werking en door steeds een lagere dosis nicotine te roken zul je langzaam maar zeker minder behoefte hebben om te gaan roken.

Beginnen met elektrisch roken

Als je nieuw bent met dit fenomeen, dan hoef je niet direct te kiezen voor een dure variant. Er zijn diverse zogenaamde instapmodellen verkrijgbaar. Zo kun je voor weinig geld kennis maken met de e-sigaret. Elektronische sigaretten kopen is in elk geval eenvoudig, want online zijn er genoeg bedrijven te vinden die via een webshop e-sigaretten aanbieden. Voordat je gaat beginnen met deze vorm van roken raden we je wel aan om je in te lezen. Onderzoek voor je zelf wat je doel is. Als je wilt stoppen met roken kun je e-sigaretten met nicotine kopen. Dit kun je langzaam afbouwen en je kunt ook naar de diverse smaken kijken. Er zijn diverse smaken verkrijgbaar om zo het roken te veraangenamen.