De perfecte slaapkamer is voor iedereen anders. Dit is namelijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en je stijl. Voor de één is de slaapkamer heel belangrijk en brengt er menig uurtje in door, terwijl het voor de ander slechts een plek is waar je slaapt. Toch is de slaapkamer de ruimte waar je de dag begint en eindigt. Het is daarom belangrijk dat jij je in de slaapkamer ontspannen en op je gemak voelt. Een drukke slaapkamer is niet  bevorderlijk voor je nachtrust. Er zijn een aantal zaken die een goede nachtrust bevorderen. Dat is het licht, het geluid, de temperatuur, de ventilatie, de kussens en het matras. Ook kleuren in de kamer spelen een rol. Bedenk waar jij de slaapkamer voor gebruikt en pas daar je inrichting op aan. Het kan zijn dat jij het heerlijk vindt om in het weekend lekker lang in je bed te blijven liggen, ontbijtje op bed, serie kijken en heerlijk luieren. Het kan ook zijn dat jij de slaapkamer enkel en alleen ziet als plek om te slapen en misschien om je om te kleden. Als jij je vaak terug trekt op je kamer om te studeren, is een bureau erg handig. Pas je kamer dus aan op het gebruik.

Creëer jouw slaapkamer

Haal de ware Doornroosje in je naar boven en slaap voortaan als een blok! Met de volgende tips zorg jij dat slapen nog nooit zo lekker is geweest.

Het bed

Het bed is verreweg het belangrijkste onderdeel van je slaapkamer. Een goed bed en een goed matras is van groot belang voor je nachtrust. Kies daarom zorgvuldig je bed uit. Deze moet de juiste ondersteuning bieden. Ga altijd voor kwalitatief goede producten. Kijk eens op www.altijdgoedslapen.nl. Deze producten sluiten perfect aan op jouw lichaam en zorgen ervoor dat jouw lichaam zo ontspannen mogelijk ligt gedurende de nacht.

Colour up

Ben jij groot fan van kleurtjes? Probeer deze dan zoveel mogelijk in je huis aan te brengen, maar niet in de slaapkamer. Het is verstandig om voor een rustgevende kleur te gaan. Blauwe muren zijn erg goed voor je nachtrust. Ga niet voor drukke prints en knalkleuren. Mocht jij echt graag kleur willen in je slaapkamer, doe dit dan door middel van accessoires.

verduistering

Zorg ervoor dat je kamer donker is. Als je licht van buiten krijgt door bijvoorbeeld een lantaarnpaal, zorgt dit ervoor dat je minder goed slaapt. Het stofje Melatonine zorgt ervoor dat jij moe wordt en lekker slaapt. Bij het kleinste straaltje licht stopt je lichaam met het aanmaken van Melatonine en word jij dus eerder wakker.

Temperatuur

Je slaapt het beste met een temperatuur tussen de zestien en achttien graden. Hierdoor val je sneller en ook dieper in slaap.

Fijne slaapkamer

Maak jij veel gebruik van je slaapkamer, zorg dan voor een optimale inrichting. Een goede kast waarin de kleding netjes weggewerkt zijn, een bureau en een heerlijke luierstoel. Ben jij niet zo vaak op je kamer, zorg er dan in ieder geval voor dat je kamer rust uitstraalt en dat je ontspannen kunt gaan slapen. Verder is het voornamelijk belangrijk dat er een goed bed staat die jouw nachtrust bevordert.