Als schoonheidsspecialiste ben je constant bezig om de uitstraling, uitdrukking of het zelfbeeld van anderen te verbeteren. Want zeg nu zelf, we gaan allemaal naar de schoonheidsspecialiste om onszelf mooier en beter te voelen. We willen de perfecte uitstraling hebben en die kun jij creëren. Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan als schoonheidsspecialiste en een cursus volgen als micropigmentatie specialist. Hier leer je hoe je permanente make-up aan kunt brengen. Dit is voor veel mensen namelijk de perfecte uitkomst. Voor sommige mensen is het enkel om cosmetische redenen, maar er zijn ook een groot aantal mensen die om medische redenen permanente make-up laten aanbrengen. Met micropigmentatie kun je namelijk ook littekens en pigmentvlekken camoufleren. Ook kun je een hazenlip reconstrueren en behoort haar simulatie tot de mogelijkheden. Je bent dus eigenlijk bezig om iemands zelfbeeld te verbeteren en om iemand weer meer zelfvertrouwen te geven.

 

Ogen en wenkbrauwen

Veel mensen willen een geweldige uitstraling. Ze nemen modellen en popsterren als voorbeeld, maar bedenken niet dat zij uren in de make-up zitten om die uitstraling te creëren. Ook zij hebben die uitstraling niet van zichzelf. Als het op uitstraling aankomt zijn ogen en wenkbrauwen gigantisch belangrijk. Als schoonheidsspecialiste heb je waarschijnlijk al vaak genoeg wenkbrauwen en wimpers geverfd en breng je de wenkbrauwen natuurlijk in model. Ga je de cursus volgen voor permanente make-up? Dan kun je ook permanente wenkbrauwen laten zetten. Dit moet je niet verwarren met een tatoeage. De techniek die voor de make-up wordt gebruikt, wordt in de eerste huidlaag aangebracht en doet dan ook niet zeer. Is er iemand die hele lichte wenkbrauwen heeft? Dan is het logisch dat diegene graag wat aan zijn of haar wenkbrauwen wil laten doen. Elke ochtend je wenkbrauwen tekenen is ook niet heel handig, dus dan zijn permanente wenkbrauwen een perfecte uitkomst. Met deze cursus kun je ook een permanente eyeliner zetten. De ogen zijn namelijk ook belangrijk als het om uitstraling komt. Met deze variant kan iedereen sporten, zwemmen en uit bed komen zonder dat de eyeliner vervaagd.

 

Cursus volgen

Je kunt bij onder andere Nouveau Contour een cursus tot micropigmentatie specialist volgen. Deze cursus duurt maar zeven dagen. Hierbij krijg je vier dagen aaneengesloten les en daarna volgen er nog drie vervolg trainingen. Het is dus een korte cursus, maar wel een hele intensieve. De vervolg trainingen zijn bedoeld om te herhalen en om even het geheugen weer op te frissen. Na de basis cursus zijn er nog allerlei andere cursussen die je kunt volgen om je kennis en techniek te verbreden. De enige investering die je moet doen, is het volgen van de cursus en het aanschaffen van de apparaten. Daarna ben jij klaar om mensen te helpen en om ze een beter zelfbeeld te geven. Jij geeft mensen voortaan de uitstraling die ze willen hebben.