Amsterdam, de stad met ruim 800.000 inwoners trekt jaarlijks vele toeristen. Dat is natuurlijk niet voor niks. De stad staat bekend om zijn leuke winkeltjes, restaurants, de vele grachten en de schitterende grachtpanden. Maar ook de georganiseerde evenementen trekt jaarlijks veel toeristen. Dat zijn er jaarlijks heel wat. Voor de komende weken staan de volgende populaire evenementen op het programma.

Voorjaarsmarkt

De voorjaarsmarkt, die jaarlijks plaatsvindt, zal zich afspelen in het winkelcentrum van Amsterdamse Poort. De markt is voor iedereen openbaar, en ook gratis te bezoeken. Dit jaar zal de markt van 27 tot en met 29 maar te vinden zijn. De markt zal vrijdag van 10.00 tot 18.00 open zijn. Op 28 en 29 maart zal de markt van 10.00 tot 17.00 open zijn. Er zullen ongeveer 250 kramen bieden, met een uiteenlopend aanbod. Voor zowel kinderen als ouderen is een bezoek aan de Amsterdamse markt een aanrader. Tijdens de voorjaarsmarkt kun je eenvoudig en veilig je auto parkeren in Q-park Amsterdamse Poort. De parkeergarage biedt 228 parkeerplaatsen.

Open toren dag

Op 28 maart zal de 3e editie van de open toren dag in Amsterdam plaatsvinden. Maar liefst 21 schitterende torens zullen de deuren van 10.00 tot 16.00 openen. De dag opening zal plaats vinden in de Beurs van Berlage toren. Naast het bezichtigen van de toren, is het ook een optie om de toren te beklimmen. Voor jong en oud een hele leuke uitdaging. Mogelijke torens die beschikbaar zijn tijdens de open toren dag zijn:

– Beurs van Berlage toren                   – De ABN Amro toren

– De torens van de Waag                    – De Ransdorpertoren

– Als van het Lloyd Hote                      – Het Mövenpick Hotel Amsterdam Centre

– Fletcher Hotel Amsterdam               – Het VU kapel

– Het ROCvA (Europaboulevard)        – De Symphony toren (Arcadis NV)

– Deloitte gebouw

Citygame The Target

Op 11 april organiseert Amsterdam een citygame. Vanaf 10 jaar is het mogelijk deel te nemen aan het spelevenement. Het is de bedoeling een groep te verzamelen van 3 tot 20 personen. De game is geheel gratis en alleen een smartphone is essentieel. Actie en geladenheid is een garantie van de game, die in het winkelcentrum Amsterdamse Poort zal plaatsvinden.