Natuurlijk zijn er in huis genoeg moeilijke plekken die weleens vergeten worden, zoals het reinigen van de dakgoot, gevelreiniging en het opruimen van de garage. Dit is nog enigszins te begrijpen en daar ga je geen schoonmaakbedrijf voor inhuren, maar de keuken? Schandalig! Alleen een doekje eroverheen is niet genoeg. Hier zijn vijf plekken in de keuken die je al zeker niet mag overslaan:

1. De gootsteen

Wanneer je de vaat hebt afgespoeld of afgewassen in de gootsteen is het minstens zo belangrijk om de gootsteen ook schoon te maken. Dat zou je in ieder geval denken. Toch wordt deze plek regelmatig overslagen en is het uitgeroepen tot een van de vieste plekjes in het huis. Het is heel eenvoudig schoon te maken. even wat schoonmaakmiddel er doorheen en klaar!

2. Het aanrecht

Gelukkig wordt deze plek toch wel regelmatig even schoongemaakt. Belangrijk is natuurlijk wel dat dit gebeurt met een schoon vaatdoekje anders heeft het nog steeds weinig zin. Eens in de week even echt goed schrobben en er is geen bacterie meer te bekennen. Nou ja, op het aanrecht dan tenminste..

3. De eettafel

Als je dan toch lekker bezig bent met het vaatdoekje maak hem dan even schoon en neem dan ook gelijk de eettafel mee. Die kruimels staan ook zo slordig.

4. Het fornuis

Na het koken wordt nogal vaak gedacht ‘die etensresten op het fornuis ruim ik wel na het eten op’. Het probleem is alleen dat dit uiteindelijk alsnog vergeten wordt. Dagelijks een doekje erover en het probleem is opgelost. Daarnaast een keer in de week ook even met schoonmaakmiddel schoonmaken en hij is weer zo goed als nieuw.

5. De spons

Natuurlijk is het fijn dat je de keuken goed schoonmaakt, maar dit heeft weinig zin als je schoonmaakt met een vieze spons! Natuurlijk kan je proberen de spons zelf schoon te maken met allerlei middeltjes, maar bespaar je de moeite en koop lekker een nieuwe. Dat maakt toch even iets fijner schoon.

Het beste wat je daarnaast kan doen, is gewoon even de keuken af te gaan op vieze plekjes, maar misschien nog beter: knoei je tijdens het koken? Maak het meteen schoon!