Heb je een blessure opgelopen aan je enkel? Dan kan dit erg veel pijn met zich mee brengen. Pijn aan de enkel maakt het lastiger om te lopen en daardoor Met een enkelbrace sport je weer als nooit tevoren! Veel sporters hebben de vele voordelen van een enkel brace al ontdekt, maar velen ook nog niet. Probeer daarom ook eens een enkelband uit tegen je klachten en wees verrast van de vele voordelen die een bandage voor de enkel met zich mee brengt.

Verschillen tussen een sport bandage en een gewone variant

 

Speciaal voor sport ontworpen bandages zijn vaak gemaakt van soepeler formaat en zijn lichter van gewicht, hierdoor merk je bijna niet dat je een bandage om je enkel draagt. Hierdoor wordt je zeker niet belemmerd door de bandage. Dit kan namelijk nog weleens voorkomen wanneer je een gewone enkelbrace draagt tijdens het sporten, deze zijn een stuk minder comfortabel wanneer je er meer gaat ondernemen dan alleen lopen en wandelen. Hiervoor voldoet een gewone brace ook, maar sporten is te intensief hiervoor.

Voor welke sporten is een sportbrace geschikt?sport-brace-enkel

 

Volleybal, hardlopen, tennis, fitness, voetbal, hockey, korfbal en nog meer sporten kun je uitoefenen terwijl je een enkelbandage draagt. Er zijn ook speciale braces die geschikt zijn voor specifieke sporten. Voornamelijk voor voetballers zijn er speciale enkelbraces beschikbaar waardoor je met een enkelblessure alsnog kunt voetballen. Let hierbij wel goed op de ernst van je blessure. Wanneer je een hele lichte blessure hebt kun je prima gebruik maken van een enkelband, maar wanneer je een heftige blessure hebt kan zelfs een bandage niet helpen. Twijfel je? Vraag dan advies aan een arts, hij of zij kan je het beste adviseren over het feit of je wel of geen enkelbrace nodig hebt.