Heb je al kennis gemaakt met het Dukan dieet? Dit is een dieet dat uit vier fasen bestaat, wat verder heel bewust gekozen werd.

De eerste fase waar je in komt is de aanvalsfase: je hebt dan direct resultaat en dat is ook wat je graag wil zien. Het houdt de motivatie hoog. Je gaat gedurende deze fase tijdens het Dukan dieet kiezen uit 72 eiwitrijke voedingsmiddelen.

Daarna ga je over naar de tweede fase, en dit noemen we de cruisefase. Deze zorgt er voor dat je zonder onderbreking naar het gewicht gaat waarnaar je streeft. Je gaat hierbij zuivere eiwitten eten en deze worden afgewisseld met de eiwitten uit de eerste fase.
Je loop tijdens deze fase trager naar je ideale gewicht toe.

Tot slot ga je naar fase drie, en dat noemen we in het Dukan dieet de stabilisatiefase. Deze duurt in totaal tien dagen per afgevallen kilo. Dit is een belangrijke fase en je moet hier ook echt zeker de tijd nemen. Het is tijdens deze fase dat men vaak afhaakt wegens het verliezen van motivatie.
Als deze periode voorbij is dan ga je naar de volhardingsfase van het Dukan dieet. Dit is de definitieve fase en staat eigenlijk als een blijvend veranderde eetpatroon. Volhouden is ook hier het belangrijkste.

 

Verkies jij het Dukan Dieet voor het afvallen?
Er zijn veel mensen die het Dukan dieet willen proberen omdat zij af willen vallen. Inmiddels weet je welke fasen je tegenkomt, alhoewel deze bij ieder dieet (al dan niet gevarieerd) aan bod komen. Het belangrijkste doel is natuurlijk het in gedachte hebben van een gewicht waar je naar toe wilt werken. Als je dit weet kun je beginnen aan het Dukan Dieet. Er bestaan enkele receptboeken die rekening houden met dit dieet.

Zorg er daarom voor dat je weet wat je mogelijkheden zijn en wat je wel en niet mag eten. Het gaat er om dat je jezelf gaat motiveren en anderen kunnen je hierin wellicht ook helpen. Praat daarom over je dieet, dit maakt het nog gemakkelijker om door te blijven zetten.