Een hond wordt meestal de beste vriend van de mens genoemd. Voor veel mensen geldt dit ook zo. Hun trouwe viervoeter betekent alles voor ze en ze houden ontzettend veel van hun huisdier. Honden zijn echte gezelschapsdieren en hebben een trouwe relatie met mensen. Ze zijn vaak erg sociaal, speels en goed te trainen. Ondanks dat de meeste honden graag dicht bij hun baasje blijven wil het wel eens voor komen dat er een hond zoek raakt.

Niet alleen de baasjes hebben dan veel verdriet, de hond zelf ook. Hij mist zijn familie en wil zo snel mogelijk weer met zijn eigenaar herenigd worden. Je kunt flyers gaan uitdelen en overal rondplakken in de hoop dat iemand je huisdier herkend en contact opneemt. Met een beetje geluk herkent iemand je trouwe vriend en is deze weer snel thuis. Een hond kan helaas niet aan de vinder vertellen waar hij woont.

Of toch wel? Praten is het niet, maar je kunt tegenwoordig wel eenvoudig je gegevens met de hond meegeven. Door je hondje een Dier-ID penning om te hangen kan iedereen eenvoudig de eigenaar opsporen. De penning heeft een uniek nummer welke correspondeert met de Dier-ID databank. Daarnaast staat er ook nog op aangegeven hoe deze code werkt. Als eigenaar vul je je gegevens in op internet zoals naam, adres en telefoonnummer. Via de dierenpenningen zijn de baasjes van een hond dus eenvoudig en snel opgespoord.

Je kunt natuurlijk ook je hond laten chippen, maar dit heeft echter wel wat belangrijke verschillen. Zo is de chip enkel uit te lezen door instanties met een chipreader, zoals een dierenarts of dierenambulance. Het kan veel geld en tijd kosten om zo je hond op te sporen via de dierenarts. De vinder kan zo ook niet doen, deze kan enkel wachten tot de hond is opgespoord. De Dier-ID penning kan dus sneller werken omdat er meteen en direct contact kan worden gezocht met de eigenaar van het diertje.