Inmiddels is het al weer half december. Sinterklaas is net achter de rug. De kids zijn nog volop aan het spelen met alle cadeautjes die ze hebben gekregen. Toch koop je nog meer cadeautjes om met kerst te kunnen geven. Men vind vaak dat er meer sfeer rond het kerstfeest hangt dan met Sinterklaas. Dit is helemaal het geval wanneer de kinderen al wat ouder zijn. In plaats van dat je gaat uit eten blijf je lekker thuis en ga je lekker gourmetten. Speciaal voor de kids heb je bij de plaatselijke Jan Linders supermarkt een kinds gourmetschotel gehaald. Voor de volwassenen heb je ongeveer hetzelfde gehaald maar dan nog met wat vis erbij en uiteraard wat salades. Tijdens de kerstdagen gaat al het eten op, heeft iedereen buikpijn, en zijn de kids continu bezig met hun nieuwe speelgoed. De kerstboom wordt na deze dagen ook weer direct opgeruimd.

Voorbereidingen

Nu de kerstdagen achter de rug zijn beginnen de voorbereidingen voor het volgende feest al weer. Je hebt met vrienden en familie afgesproken om Oud & Nieuw bij jouw thuis te vieren. Het menu is reeds vastgesteld via janlinders.nl in overleg met alle genodigde. Het ene gezin maakt de hapjes vooraf, terwijl een ander gezin het voorgerecht maakt en weer een ander gezin het hoofdgerecht. Je snapt het principe nu wel.

De festiviteiten

Voordat jullie gaan eten, doen jullie nog een quiz met zijn allen. De quiz heeft dit jaar betrekking tot gebeurtenissen in en rondom Nederland. Degene die deze quiz verliest moet de quiz voor volgend jaar maken. De enige voorwaarden hieraan is dat het andere onderwerpen moet bevatten.

Het eten is inmiddels op tafel verschenen. Degene die het gemaakt hebben, leggen het een en ander uit over hun gerecht, waarna iedereen kan gaan eten. Na een paar uur zit iedereen vol en wordt er alleen nog maar gekletst. De hoogste tijd voor wat ander.

De quiz is gedaan, het eten is gegeten en de tv staat al op de oudejaarsconference. Nu is het tijd voor wat alcoholische dranken. Ook deze heb je van te voren ingekocht. De eisen en wensen van iedereen waren bekend, dus iedereen heeft wat wils. Van bier en fris tot de champagne flessen die om twaalf uur geopend zullen worden.

Het aftellen

Het aftellen is begonnen. Iedereen staat buiten met een fles champagne of vuurwerk in de aanslag. Precies om twaalf uur vliegt de eerste vuurpijl in de lucht en worden de flessen ontkurkt. De nieuwjaarswensen vliegen je om de oren en de drank vloeit rijkelijk.