Druk, druk, druk. We zijn allemaal druk in de weer en dan vergeet je weleens op je gezondheid te letten. Door een drukke baan kom je misschien minder vaak buiten dan je eigenlijk zou willen en dan zou je een risico kunnen lopen op een tekort aan vitamine. Vitamine D doctor best is echter wel een heel belangrijke vitamine voor ons lijf.

Vitamine D zorgt voor de aanmaak van sterke botten, samen met het stofje calcium. Calcium krijg je dan weer binnen door voldoende melkproducten te consumeren. Ook vitamine D kun je deels uit je eten halen. Het zit in dierlijke producten en vooral in vette vis, maar producenten in Nederland voegen ook vitamine D toe aan producten zoals margarine en andere margarine en boterproducten om te braden. Daarom lopen bijvoorbeeld ook veganisten een risico op een tekort aan vitamine D dr mercola, omdat hun dieet helemaal geen dierlijke producten bevat.

Er zijn nog meer groepen die een risico lopen op een vitamine D tekort. De eerst twee groepen zijn kinderen en ouderen, waarbij het extra belangrijk is dat het gehalte aan vitamine D in hun lijf goed op peil is, omdat vitamine D ook samenhangt met het immuunsysteem. Het is een algemeen gegeven dat (kleine) kinderen en ouderen vaak een verlaagde weerstand hebben. Ook mensen met een donkere of negroide huid lopen een risico op een vitamine D tekort, vooral wanneer zij in landen wonen waar de zon niet veel of niet genoeg schijnt. Door het donker zijn van de huid moet de zon meer moeite doen om erdoorheen te komen en dit belemmert de aanmaak van vitamine D. Dit risico geldt in principe voor iedereen die een huid heeft die bruin wordt voordat hij/zij verbrand. Dit zijn dus niet alleen negroide huiptypes maar ook de huidtypes die in het zuiden van Europa voorkomen of Aziatische huidtypes.