Tijdens veel opleidingen wordt er van je verwacht dat je een stage hebt doorlopen. Het is goed voor je ontwikkeling om in de praktijk te zien hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat. Uiteraard wordt er niet voor elke studie dezelfde branche gekozen. Als je reptielen bestudeert dan kun je natuurlijk verwachten een bijzondere stage tegemoet te gaan. Zo ook een jongen uit Eerde.

Een passie voor dieren

Voor de negentien jarige jongen uit Eerde was de keus voor een studie niet zo moeilijk. Dieren waren altijd al een passie voor hem geweest dus daar wilde hij verder in. Toch is het dan nog moeilijk om te kiezen wat je gaat doen, want met dieren kun je alle kanten op. De keuze die hij uiteindelijk maakte is dan ook bijzonder. Zijn fascinatie voor slangen zorgde er uiteindelijk voor dat hij de keuze voor reptielen en amfibieën maakte.

Nederland geen ideale keuze

Ook bij deze studie moet er een stage voltooid worden wil je het diploma behalen. Aangezien de keuze was gevallen op reptielen, was de keuze voor een stage buitenland niet moeilijk. Slangen waren al zijn passie dus daar wilde hij wel meer mee doen. Alleen dan ben je er nog niet, want welke slangen wil je bestuderen en waar wil je deze bestuderen. Daarnaast moet je ook nog maar eens ergens terecht te kunnen waar ze je hulp kunnen gebruiken.

Uiteindelijk is het de jonge student gelukt om via via een plek te vinden. Het is Thailand geworden. Daar zijn ze al een aantal jaren bezig om het gedrag van slangen te onderzoeken. Voor dit onderzoek worden koningscobra’s van een zender voorzien. Deze zender laat precies zien welke routes de slangen afleggen. Met deze informatie kan beter worden voorspeld wat slangen doen. Op deze manier is het makkelijker voor mensen om samen met slangen te leven.