Als kind zijnde heb je het vaak niet in de gaten, maar je studeert voor de toekomst. Eenmaal begonnen aan een baan, wanneer het besef langzaam binnen komt dringen. Had ik maar wat harder me best gedaan tijdens het studeren. Gelukkig is de hoop nog niet verloren, want er zijn genoeg opleidingen die je kunt volgen naast het hebben van een baan. Maar is dit wel te combineren?

Een studie naast je baan

Er komt binnen werkend Nederland steeds meer de behoefte om zichzelf te ontplooien. Niet alleen vanuit zichzelf, maar ook steeds vaker vanuit de wil van de organisatie. En nee zeggen wordt tegenwoordig steeds lastiger, want voor jou vele anderen die wel bereid zijn zichzelf te ontplooien.

Vaak merk je wanneer je in dienst treedt, dat je niet volledig noodzakelijk kennis hebt om de functie volledig goed uit te kunnen voeren. Dit kan ook mogelijk zijn wanneer er mogelijkheden zijn in het uitbreiden van de functie, er doorgroei mogelijkheden binnen het bedrijf liggen of dat je van plan bent totaal om te scholen.

Wanneer jij in overleg met het bedrijf een studie naast je baan gaat volgen, en het bedrijf garant staat voor de kosten, krijgt het bedrijf een subsidie van de overheid. Op deze manier wil de overheid bijscholing aantrekkelijker maken voor werkend Nederland, en bedrijven met ambities.

De duur van de cursus verscheelt per opleiding en niveau. Vaak heb je één of 2 avonden in de week les, waarna je de rest in je eigen tijd zelf doet. De cursussen eindigen naar de daarvoor bestemde periode vaak met een tentamen. Wanneer je het tentamen naar behoren maakt, krijg je een passend diploma.

Mogelijkheden

Een mogelijkheid is het volgen van een opleiding naast je baan bij Fabius opleidingen. Fabius biedt diverse verschillende opleidingen in verschillende vakgebieden. Deze opleidingen bieden ze aan op minstens 50 leslocaties door heel Nederland. Kijk voor meer informatie op http://www.fabiusopleidingen.nl/