eHealth is de nieuwe manier van behandeling voor patiënten die zorg nodig hebben dat op afstand kan worden gedaan. Mensen met bijvoorbeeld een chronische ziekte kunnen zeer immobiel zijn en kunnen daarom niet makkelijk reizen. Maar door de nieuwe methode van behandelen kunnen vragen en evaluatie gesprekken worden afgehandeld door simpelweg een face-to-face gesprek over het internet te hebben.

Online contact leggen is geen nieuwe uitvinding, het bestaat al heel lang, maar sinds kort maken zorgverleners er pas gebruik van en dit is zeer voordelig voor patiënten die moeite hebben met reizen of andere problemen hebben waardoor het lastig word om afspraken na te komen met de zorgverleners. De komst van ehealth brengt hier verbetering in.

GGZ Nederland

GGZ Nederland maakt al veel gebruik van de technologie en hebben ook een apart “eHealth programma”. Met dit programma krijg je alle voordelen van het internet en dit zorgt ervoor dat patiënten een stuk gemakkelijker zorg kunnen krijgen. Niet alleen is dit gemakkelijk voor de patiënt zelf, maar ook voor de zorginstelling. Het scheelt een hoop ruimte en administratie als het allemaal over het internet gaat. Dit maakte het ook zeer aantrekkelijk voor GGZ Nederland om dit te gaan gebruiken.

E-hulp

Alles wordt in samenwerking gedaan met het bedrijf e-hulp. E-Hulp is een onafhankelijke stichting die al bijna tien jaar zorg en welzijn adviseert door middel van het ontwikkelen en implementeren van eHealth.

e-hulp probeert al jaren vordering te maken in de zorgverlening. Door de komst van nieuwe technologieën word het behandelen van patiënten steeds makkelijker. Zo kent de wereld sinds kort ook de nieuwe naam “m-health” dit staat ook wel voor “mobile-health”. Door de ontwikkeling van geavanceerde smartphones is het heel gemakkelijk om contact te leggen met zorgverleners en is het dus ook makkelijk om een videogesprek aan te gaan met de zorgverleners.