Er komen tegenwoordig steeds meer diëten  uit de grond en daardoor weten we niet meer welk dieet goed is en of het wel gezond is?

In dit artikel gaan we het hebben over het eiwitdieet hebben wat steeds meer mensen gebruiken om af te vallen en eerlijkheid gezegd is dat er met het eiwitdieet veel successen worden gehaald.

Maar is het eiwitdieet wel goed voor je lichaam?De laatste tijd komen er wat berichten van onderzoekers dat een eiwitdieet helemaal niet goed is voor de gezondheid.Dit komt vanwege het gebrek aan koolhydraten bij een eiwitdieet.We hebben immers ook gewoon koolhydraten nodig.En de grote hoeveelheid eiwitten kan schade toe brengen aan je nieren.

Aan de andere kant zijn er ook weer onderzoekers die zeggen dat een eiwitdieet voor een bepaalde periode juist heel goed is.Wel is het wetenschappelijk bewezen dat mensen met nierproblemen beter niet kunnen beginnen met een eiwitdieet.Uit eiwitten ontstaat namelijk de afvalstof Ureum en voor een nier dat slecht functioneert is het lastig om te verwerken.

Het is dus een beetje een ja en nee kwestie niemand weet 100 procent of het goed of slecht is.Maar er zijn dus mensen die zeer goede resultaten halen met het eiwitdieet en vooral een blijvend resultaat halen.

Als je wilt beginnen met het eiwitdieet zul je 100 procent gaan afvallen in een vrij korte tijd.Mocht je je streefdoel gehaald hebben dan zorg je dat je gewoon weer wat meer koolhydraten binnenkrijgt denk dan vooral aan volkoren producten waar complexe koolhydraten in zitten.

Het eiwitdieet wat tegenwoordig het meest gebruikt word is het eiwitdieet van vitadis met het slanker leven plan.Ze beweren dat er al meer dan 15.000 mensen met succes hun streefdoel hebben gehaald met het slankerleven plan.Het verschil met dit dieet ten opzichte van andere eiwit diëten is dat het een stuk minder extreem is en dat er meer balans in het dieet zit.