Onderzoeksbureau Kantar Worldpanel Comtech heeft cijfers naar buiten gebracht waaruit blijkt dat Apple in heel Europa meer gebruikers op het iOS platform heeft gekregen dankzij iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Opmerkelijk is dat de cijfers laten zien dat heel veel Android-gebruikers overstappen naar iOS. In Europa steeg het marktaandeel van Apple met 1,8 procent, dat van Android daalde met 3,1 procent. Het heeft voor Apple ontzettend goed uitgepakt om de beeldschermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus te vergroten.

Het eerste kwartaal van 2015 heeft voor Apple ook bijzonder goed uitgepakt. Nog steeds is de iPhone 6 en iPhone 6 Plus populair en ook ondanks de komst van Samsung’s nieuwe vlaggenschip blijven Android-gebruikers overstappen naar iOS. In de vijf grootste Europese landen stapten gemiddeld 32,4 procent over na het iOS platform van Apple.

Apple bevestigt de cijfers

CEO Tim Cook heeft deze gegevens bevestigd tijdens de presentatie van het laatste kwartaalverslag. Apple heeft nog nooit zo’n groot aandeel ‘overstappers’ aangetrokken. Het vergroten van de beeldschermen na respectievelijk 4,7 en 5,5 inch heeft zijn vruchten afgeworpen. In september 2014 lanceerde Apple ook een speciale pagina online gezet op de eigen website waar het aan Android-gebruikers uitlegt hoe je gemakkelijk de inhoud van een Android-smartphone kan verplaatsen naar een iPhone.

Concurrentie voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus

De twee toestellen van Apple zijn nog steeds geliefd en behoren ook nog steeds tot de best verkopende smartphones, maar het heeft stevige concurrentie gekregen de afgelopen maanden. Vrijwel alle smartphone fabrikanten hebben in het eerste kwartaal nieuwe high-end smartphones gepresenteerd. De meest indrukwekkende smartphone is met recht de Galaxy S6 Edge van Samsung. Andere smartphones die de concurrentiestrijd met Apple aangaan zijn de HTC One M9, LG G4, Sony Xperia Z4, Galaxy S6 en in mindere mate de Huawei P8.

Apple is alweer druk doende met de ontwikkeling van de volgende generatie. De opvolger van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zal vermoedelijk in het aankomende najaar gepresenteerd gaan worden. Er is nog vrij weinig bekend over de opvolger. Er wordt uitgegaan dat Apple de traditie voortzet en dit betekent dat het Amerikaanse technologiebedrijf met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus komt in het najaar.
Voor dat de nieuwe generatie aangekondigd gaat worden organiseert Apple eerst nog het worldwide Developers Conference (WWDC). Tijdens deze conferentie zal Apple waarschijnlijk OS X 10.11 en iOS 9 presenteren, alsmede ook een nieuwe streaming dienst voor muziek.

Bron: www.iphone6plus.nl