De eetkamer is vaak een van de meest gebruikte ruimtes in je huis. Het is de ruimte waar je in de ochtend je ontbijt naar binnen schrokt en waar je ‘s avonds heerlijk aan je diner begint. Een plek waar je samen met je gezin zit en waar de dag wordt besproken. Tijdens het eten hebben jullie een momentje voor jezelf. Daarnaast kun je de eetkamer heel romantisch, sfeervol en intiem maken. Je kunt een romantisch diner voor twee serveren, maar ook een gezellig etentje voor al jullie vrienden. De eetkamer is dus onmisbaar in je huis. Daarmee ook eetkamerstoelen, want zonder deze stoelen wordt het lastig zitten aan tafel. Het is dus belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan het uitzoeken van eetkamerstoelen.

Tips voor het kiezen van eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen moeten comfortabel zijn en passen bij het interieur. Verder moet het ergonomisch nog enigszins verantwoord zijn en moeten ze passen bij de eettafel. Of je nu design eetkamerstoelen wilt of liever gaat voor vintage of barokke stoelen, je moet altijd op een aantal dingen letten.

  • De juiste zithouding. Het is belangrijk dat jij een perfecte zithouding kunt aannemen. Hierbij rust jouw rug tegen de rugleuning van de stoel en jouw bovenbenen maken een hoek van negentig graden t.o.v. je buik. De zitting bevindt zich op de hoogte van jouw knieschijven en je voeten staan plat op de grond. Let hier dus goed op.
  • Zoek een eetkamerstoel die bij jullie past. In de stijl, looks en comfort moet het naadloos bij jullie interieur en wensen aansluiten. Wil je armleuningen of niet? Denk hier goed over na.
  • Ook het materiaal is erg belangrijk. Je kunt stoelen krijgen met stof, leer, kunstleer of kunststof en zelfs van hout. Het comfort verschilt, net als de levensduur. Zo is stof erg comfortabel, maar wel erg lastig om schoon te houden. Kunststof krijg je in veel verschillende kleuren, leer is onderhoudsarm en hout gaat heel erg lang mee.
  • Alle stoelen hetzelfde of ga je voor verschillende kleuren. Zes stoelen die identiek aan elkaar zijn, geven een rustige uitstraling. Verschillende stoelen creëren juist een iets speelser gevoel.

Heerlijk tafelen

Nadat je de juiste eetkamerstoelen hebt uitgekozen, kun je heerlijk gaan tafelen. Verras je gezin, partner, vrienden of familie met jouw kookkunsten. Dek de tafel mooi op, steek een paar kaarsjes aan en zorg voor een gezellige avond. Laat de wijn gerust vloeien en tafel lekker lang door. Ideaal zo’n restaurantje thuis, niemand die zegt dat je gaat sluiten.