Je hebt waarschijnlijk al genoeg vaste lasten, daar ontkom je ook niet aan. Maar je kunt wel proberen om je vaste lasten zo laag mogelijk te houden. Ook al heb je nog steeds alle gemakken van dien. Als je bijvoorbeeld bespaart op de energiekosten, dan blijf je nog steeds dezelfde energie krijgen. Het is niet zo dat deze minder functioneert. En als je bespaart op je zorgkosten, dan heb je nog steeds een wettelijk basispakket die overal hetzelfde is. Alleen de kosten hiervan verschillen per zorgaanbieder. Dus je hebt in feite hetzelfde product voor minder geld. Zo kun je ook besparen op je mobiele telefoonkosten.

Andere aanbieder

Er zijn veel verschillende aanbieders voor mobiel bellen. Je hebt de grote providers zoals Vodafone en KPN die al sinds jaar en dag de markt domineren. En er komen en gaan steeds andere providers bij. De meeste van deze aanbieders maken gebruik van het netwerk van een grote speler omdat dat goedkoper is dan een nieuw netwerk aanleggen. Hierdoor kunnen ze vaak wel de kosten van een abonnement laag houden zodat je hierop bespaart. Echter komen de meeste providers, groot of klein met een aantal verschillende abonnementen waar je uit kunt kiezen. Een x aantal belminuten, sms, en een x aantal MB’s om te kunnen internetten. Hoe meer belminuten of MB’s je wilt hebben hoe duurder je abonnement. En dan moet je nog bijbetalen als je over je minuten of MB’s zit. Of je verbinding wordt zo traag dat je niet eens een e-mail of whatsapp berichtje kunt versturen.

Onbeperkt

Er is sinds enkele jaren een nieuwe provider op de markt die de beperkingen wegneemt. Ze bieden drie verschillende pakketten aan waarbij alleen de snelheid van data verschilt. Het is onbeperkt bellen, onbeperkt sms en onbeperkt internet wat je kunt gebruiken. Deze provider, Robin Mobile, heeft echt onbeperkt internet op mobiel zonder dat er limieten aanzitten. Je hoeft niet bij te betalen als je teveel verbruikt hebt. Je snelheid wordt ook niet verlaagd. Met het simonly abonnement heb je dus hetzelfde product tegen lagere kosten. Dat is nog eens besparen op je vaste lasten.