Wil jij niet langer in spanning zitten en zo snel mogelijk het geslacht van je kindje weten? Maak dan een geslachtsbepaling echo van je baby. Je kunt vanaf 16 weken het geslacht van je baby met zekerheid vaststellen. Vanaf dan kun je met een gerust hart de babykamer roze of blauwe tinten geven en gericht kleertjes shoppen. Het is ook mogelijk om tot de 20 weken echo te wachten. Bij deze echo wordt gekeken naar het kindje en of er eventuele lichamelijke afwijkingen zijn. De echoscopiste zal ook vragen of je het geslacht wilt weten.

Betrouwbaarheid

Bij het maken van een echo ben je altijd afhankelijk van de ligging van de baby. Ligt de baby goed en heeft hij of zij zich goed ontwikkelt, dan kunnen we eigenlijk altijd het geslacht vaststellen. Mocht het niet duidelijk zijn dan moet je er nog een keer voor terug komen.

Grootmoeders wijsheden

Wil je het geslacht niet weten of is het onduidelijk op de echo? Dan kun je altijd de technieken van vroeger toepassen. Ze worden ook wel grootmoeders wijsheden genoemd. Vroeger was de technologie nog niet zover en bestond het maken van echo’s helemaal niet. Zij hielden er een aantal eigen methodes op na. Met de onderstaande manieren kom jij erachter of je een jongetje of een meisje krijgt. Althans, dat beweerden ze vroeger.

  • Draag je hoog of laag? Als je hoog draagt verwacht je een meisje, draag je laag, dan verwacht je een jongen.
  • Groeit je buik enkel naar voren of gaat het ook rond je heupen zitten? Als je buik vooral naar voren groeit, verwacht je een jongetje. Groeit je buik in de breedte, dan verwacht je een meisje.
  • Heb je heel erg, maar dan ook echt heel erg last van ochtendmisselijkheid? Grote kans dat het een meisje wordt.
  • Heb je zin in zoet eten? Ga dan maar roze kleertjes kopen, want je verwacht een meisje. Heb je meer zin in zout en zuur? Dan kun je de babykamer omtoveren tot een jongenskamer.
  • Zoals echte meisjes betaamt, stelen ze de schoonheid van hun moeder. Heb jij droog en futloos haar, dan weet je hoe laat het is. Is je haar juist heel mooi en glanzend, dan kun je rekenen op een jongen.
  • Last van puistjes en een slechte huid? Weet dan dat je toekomstige dochter bezig is jouw schoonheid af te pakken. Last van droge handen of koude voeten? Dan kun je vast jongensnamen gaan verzinnen.
  • Bij sommige vrouwen verschijnt er een streep over de buik. De zogenoemde linea Nigra. Loopt deze lijn van de schaamstreek tot de navel dan verwacht je een meisje. Loopt de lijn verder door, dan kun je uitgaan van een jongetje.

Het zijn grappige manieren om te kijken of je een jongetje of meisje krijgt, maar wil je zekerheid dan kun je beter een echo laten maken.