Drink veel water: reinig het lichaam
Als je gewicht aan het verliezen bent is veel water nemen slim en verstandig. Probeer ten minste twee tot drie liter water per dag in te nemen. Dit komt neer op zo’n 8 tot 12 glazen water per dag. Dit is een algemeen gemiddelde. Het is mogelijk dat de ene persoon die veel sport meer nodig heeft dan de ander. Het menselijk lichaam heeft water nodig voor meerdere lichaamsfuncties. Zo wordt het lichaam gereinigd maar regelt het ook de lichaamstemperatuur. Water is het fundament van het menselijk lichaam waardoor het nodig is om veel te drinken.

De maaltijden rustiger eten
Eet je maaltijden langzaam en rustig terwijl je de tijd neemt om van het eten te genieten. Hoe langzamer je eet, hoe meer je van het eten geniet. Je proeft de smaak beter en hebt meer tijd om echt te genieten van het eten dan wanneer je het snel eet. Het menselijk lichaam heeft tijd nodig om door te krijgen dat de maag vol zit. Als je te snel eet dan werken de signalen niet goed doordat er geen tijd is om de signalen door te geven. Met langzamer eten kun je vermijden dat je te veel eet. Als je langzaam je maaltijden eet ben je veel sneller vol.

Geen eten meer voor het slapen
‘s Avonds laat geen eten meer nuttigen is verstandig zodat je niet met een te volle buik gaat slapen. Personen nemen ‘s avonds laat vaak ongezonde voeding. Dit is één van de vele oorzaken van overgewicht. Als men voor de tv zit of iets anders gezelligs dan wordt er vaak gekozen voor ongezonde hap. Dit kan makkelijk voorkomen worden door jezelf de regel te stellen dat je laat op de avond niet meer mag eten. Gedurende de dag moet je hierdoor meer eten nuttigen. Dan is er ‘s avonds laat veel minder honger.