Als gitarist zijnde is het vaak lastig om je gitaar zonder enige problemen te vervoeren. Wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat is een te grote gitaar niet altijd ideaal. In dit geval kun je kiezen voor een reisgitaar. Daarnaast kan je vrijwel alleen een normale gitaar (volwassen gitaar) meenemen als je genoeg ruimte hebt. Je zal namelijk de gitaar moeten opbergen in een gitaarkoffer- of hoes. Wanneer je hebt gekozen voor een gitaarkoffer zal je er rekening mee moeten houden, dat deze niet licht in gewicht is. Hieronder beschrijven we de mogelijkheden:

Wat is precies een reisgitaar?

Reisgitaren zijn er in meerdere varianten, waardoor je van te voren goed moet weten wat je nou echt wilt. Zo kun je kiezen voor een reisgitaar met een opvouwbare gitaarhals, maar ook gewoon voor een kleine gitaar oftewel kindergitaar. Wanneer je kiest voor een opvouwbare reisgitaar behoud je gewoon het voordeel van een grote gitaar. Daarnaast kun je bij het uitvouwen van de gitaarhals deze vastzetten met een klemmetje. Zo is deze reisgitaar nog behoorlijk stevig al zou je dat niet denken. Toch maar een kindergitaar? Dat kan, deze heeft ook zo zijn voordelen. Er zijn namelijk meerdere maten kindergitaren, waardoor het formaat geen nadeel mag zijn. Daarnaast oefenen veel gitaristen ook gewoon op een kindergitaar, omdat ze vinden dat deze prettiger speelt.

Gitaarkoffer- of hoes?

In de meeste gevallen gebruikt men alleen een gitaarhoes om de gitaar mee te nemen naar bijvoorbeeld de muziekschool. In dit geval is een gitaarkoffer niet handig, vanwege het gewicht. Daarnaast heeft een gitaarhoes ook meerdere opbergmogelijkheden waarin je bijvoorbeeld je gitaar accessoires kunt opbergen. Nu lijkt het misschien zo dat een gitaarhoes meerdere voordelen heeft dan een koffer, maar onthoud wel dat een gitaarkoffer je gitaar beter beschermd. Zo kunnen bijvoorbeeld meerdere koffers op elkaar worden gestapeld, wat anders niet mogelijk is.