Met de komst van de platte televisie hebben we bijna allemaal een hoop ruimte bespaard op het tvmeubel, echter hebben we ook bespaard op de kwaliteit van het geluid. Dat de televisies steeds dunner worden is een feit wat omarmt wordt door veel mensen, maar voor de audiofielen onder ons is de komst van de steeds dunner wordende televisie niet altijd positief. Doordat de televisiekasten steeds dunner worden wordt het geluid ook slechter. Daar waar de televisies van tegenwoordig steeds betere beeldkwaliteit hebben, gaat de kwaliteit van het geluid achteruit. Is dat echt zo? En hoe komt dat dan?

Slechter geluid

Zoals hierboven al beschreven wordt, laat het geluid van de steeds scherper wordende televisies flink wat te wensen over.  Door de steeds nieuwere technieken op gebied van HD en LED verlichting krijgen we bijna het gevoel dat we ergens live op een set zijn, het geluid is daarentegen niet veel beter geworden. Sommige mensen zeggen zelfs dat het geluid van de gemiddelde televisie er op achteruit is gegaan. Dit is makkelijk te verantwoorden, een platte televisie heeft minder ruimte voor de speakers dan de oude televisies met beeldbuis. Omdat dit probleem zich al jaren voordoet is het aanschaffen van een surround sound systeem een populaire oplossing. Er zijn tal van mogelijkheden om het scherpe beeld en een goed geluid te laten matchen. Zo kun je genieten van haarscherp beeld en een geweldig geluidssysteem.

Soorten geluidssysteem

Er zijn verschillende soorten geluidssystemen, dit verschil merk je ook in de grootte van het product, de kwaliteit van het geluid en natuurlijk in de prijs van het product. Het is belangrijk om eerst te kijken naar wat jij belangrijk vindt, wil je bijvoorbeeld graag muziek afspelen via de televisie? Of wil je juist graag films kijken met een goed geluidssysteem?

Het hangt dus een beetje van je wensen af. Een goed geluidssysteem voor televisie te kijken en muziek mee af te luisteren is het geluidssysteem van Quantis Soundsystems.