Een goed beheer van je wagenpark kan je veel geld besparen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van fleet management. Als je je wagenpark helemaal zelf beheert zonder hulpmiddelen, kan dit erg veel tijd kosten. Ook kan het veel geld kosten. Met behulp van Decos cartracker kun je zowel geld als tijd besparen. Je kunt namelijk niet alleen het onderhoud van je wagenpark bijhouden, maar ook de kilometerregistratie en je krijgt inzicht in het rijgedrag. Als dit rijgedrag niet efficiënt is, kan hier op ingespeeld worden en zo kan er geld worden bespaard.

Fleet management

Met fleet management kun je het onderhoud van je wagenpark bijhouden. Decos cartracker heeft hier een handig systeem voor. In dit systeem kun je alle voertuigen van je wagenpark invoeren. Ook kun je invoeren welke services je nodig hebt voor je voertuigen. Dit kunnen grote onderhoudsbeurten maar ook kleine werkzaamheden zijn. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het vervangen van een band of het verversen van de olie. Op deze manier hoef je dit niet allemaal zelf bij te houden. Dit scheelt je dus een hoop tijd. Je kunt de bepaalde onderhoudsbeurten ook instellen op basis van bijvoorbeeld het aantal gereden kilometers of op basis van een bepaald tijdsbestek. Het systeem houdt dit allemaal voor je bij, dit hoef je dus niet zelf te doen. Dit scheelt je tijd en ook stress, je hoeft je er geen zorgen meer om te maken en eigenlijk amper nog aan te denken. Stel dat je nou wel even een kijkje wil nemen welke voertuigen wanneer een onderhoudsbeurt hebben ingepland, kun je dit makkelijk bekijken. Je kunt namelijk een overzicht ontvangen van alle geplande werkzaamheden. Dit kan niet alleen van de services in de toekomst, maar ook van die uit het verleden.

Kilometerregistratie

Fleet management is niet het enige wat makkelijk gaat met Decos cartracker. Je kunt namelijk ook de kilometerregistratie bijhouden met Decos cartracker. Deze kilometerregistratie is heel nauwkeurig en kan je veel geld besparen. De coördinaten van je voertuigen worden namelijk elke vijf seconden vastgelegd. Zo krijg je een nauwkeurige rapportage van het aantal gereden kilometers. Je kunt hiermee op je kosten besparen door efficiënter om te gaan met je wagenpark. Je kunt medewerkers efficiënter inplannen, maar je kunt je medewerkers ook sturen om kostenbewust te rijden. Zo kun je besparen op brandstof, maar ook op communicatiekosten.