In de leeftijd vanaf 18 jaar is er de mogelijkheid om te beginnen met rijles. Binnen deze leeftijdsgroep leeft dit dan ook erg. De jeugd wil het rijbewijs zo snel mogelijk halen om binnen de kortste keren zelf op pad te kunnen met de auto. Herinner je eens de eerste rijles, of je eerste zelfstandige rit. Een moment dat nooit meer vergeten zal worden. Een leuke r cadeau is er dan ook niet. Sommige ouders of grootouders geven het volledige rijbewijs (dus alle rijlessen en examens) cadeau. IS dit om wat voor reden dan ook niet het geval bij u, maar wilt u toch een leuke verrassing hebben, dan kunt u natuurlijk ook een aantal rijlessen cadeau doen.

Er zijn in iedere stad tal van rijscholen, van grote tot kleinere rijscholen. Niet elke rijschool is natuurlijk gelijk en er zijn een aantal onderscheidende factoren. De duur van de rijles is er een van, rijschool Break te Rotterdam biedt bijvoorbeeld rijlessen van 50 minuten aan, andere rijscholen juist weer 60 minuten. Het slagingspercentage is natuurlijk altijd goed om te bekijken, maar het is niet alles zeggend. De lesauto is echter wel een criterium. Geeft u uw zoon of dochter de rijlessen als cadeau bij een rijschool met een grote BMW X5 als les auto en gaat uw zoon of dochter in een kleinere auto rijden, dan kan dit een groot verschil zijn. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een lesauto die enige overeenkomst heeft met de eigen auto.

Het zoeken naar bijvoorbeeld autorijschool Rotterdam, als u in Rotterdam woont, zal u veel verschillende rijscholen tonen welke makkelijk te vergelijken zijn op basis van prijs en lesduur. Wilt u dieper op de onderscheidende factoren in of een makkelijker overzicht, dan zijn er ook diverse vergelijkingswebsites in te stellen op uw woonplaats of dorp.