De slaapkamer is een van de meest gebruikte ruimtes van je woning, je start hier elke ochtend je dag en sluit je dag hier voordat je gaat slapen weer af. De slaapkamer is een ruimte waar je jezelf goed moet voelen, het is de ruimte in huis waar je je helemaal tot rust moet komen en moet kunnen opladen om aan de nieuwe dag te beginnen. Belangrijke factoren om je slaapkamer zo fijn mogelijk te maken zijn een goed bed en een goed matras. Natuurlijk mag de rest van de slaapkamer niet achter blijven. Bij De Been in Etten-Leur verkopen ze alles was je nodig hebt om een perfecte slaapkamer in te richten, alle producten staan mooi opgesteld in de showroom en je kunt hier terecht voor goed slaapadvies.

Inrichting

Een complete slaapkamer bestaat uit een bed, nachtkastjes, garderobekast, lampen, vloer, degelijke muren en natuurlijk decoratie. De muren kun je behangen of een rustige kleur verven, dit kun je afstemmen met de soort en kleur vloer. Het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer is uiteraard het bed, je brengt hier ongemerkt erg veel tijd in door. Het is daarom van groot belang dat je matras de juiste ondersteuning en comfort biedt. Een goed bed mag best wat kosten, het is een investering die je snel terugverdiend als je dagelijks uitgeslapen wakker wordt.

Bed

De plek waar je je bed plaatst in de kamer is belangrijk. Wanneer je je bed naast het raam zet of tegen de verwarming kan dit ervoor zorgen dat je het fris of juist heel warm hebt wanneer je probeert te slapen. Het meest ideale is om de zijkanten van het bed vrij te hebben. Wanneer dit door ruimtegebrek niet mogelijk is is het slim om het bed met een kant tegen de muur te zetten. Houd ook altijd rekening met eventuele lichtinval, dat je gezicht niet in de felle zon licht in de zomer. Ben je benieuwd waar een mastras aan moet voldoen? Lees dan dit artikel.

Garderobekast

Wil je de garderobekast in de slaapkamer? Of op een aparte kamer? Wanneer je hier ruimte voor hebt is het natuurlijk wel fijn om de kast buiten de slaapkamer te zetten. Heb je geen extra kamer over om een inloopkast te maken? Kies dan voor een dichte garderobekast, dit oogt een stuk rustiger en zorgt dat de slaapkamer minder stoffig is.

Verlichting

Goede verlichting mag niet ontbreken in de slaapkamer. Soms heb je fel licht nodig en soms heb je liever gedimd licht. Zorg dus voor een lamp met een dimmer of kies voor leuke nachtlampjes die je aan kunt zetten wanneer je de hoofdverlichting uit zet. Naast verlichting is het ook belangrijk om de kamer goed donker te kunnen maken, verduisterende gordijnen of rolgordijnen kunnen hier een goede oplossing bij bieden.

Decoratie

Vooral vrouwen vinden het leuk om decoratie te kopen. Denk hierbij aan een leuke muursticker, mooie fotolijstjes, een fotomuur of plantjes op de slaapkamer. Kies iets wat bij het geheel past en zorg er vooral voor dat je niet te gek doet, de slaapkamer moet wel rust uit blijven stralen.