Vooral in de zakenwereld komt het veel voor, maar ook particulier is het zeker mogelijk; (prive) leasen! Vaak praten we bij leasen over het leasen van een auto. Het is een soort van huur, je betaald een bepaald maandelijks bedrag en de auto zal in bezit blijven van de zogehete ‘Lessor’. Denk hierbij aan het leasen van een Volkswagen Golf GTE of misschien wel een Peugeot 308 SW.

Wanneer je een leaseauto hebt, hoef je niet op te draaien voor APK, onderhoud en belastingen, dit wordt allemaal door de leasemaatschapij geregeld!

Soms wordt in het leasecontract ook een koopoptie toegevoegd; hierdoor kun je wanneer het contract is afgelopen, de auto aanschaffen tegen een residuwarade en hierdoor volledig eigenaar worden van de auto. Hiermee is het te vergelijken met huurkoop.

Lease is voor het bedrijfsleven fiscaal aantrekkelijk. Er hoeft geen grote investering gedaan te worden en het wagenpark hoeft niet onderhouden te worden. Vaak wordt er door de werknemer wel bijtelling betaald, dit kan per geval verschillen.

Naast het leasen van auto’s zijn er nog veel meer objecten die worden geleased, van laptops naar vliegtuinen en treinen, kantoren en installaties.