Ondanks dat de iPad de meest gebruikte tablet ter wereld is kan het apparaat nog steeds op een puntje van kritiek rekenen. Het geheugen is namelijk niet uit te breiden met een MicroSD kaart. Daarnaast is er een gebrek aan bestandsbeheer waardoor de tablet minder goed te gebruiken is als een externe opslag. Er zijn gelukkig een aantal applicaties die bestandsbeheer wel mogelijk maken.

Android ondersteunt dit wel standaard en daarom wordt deze concurrent ook steeds gretiger afgenomen. Vaak zijn tablets met dit besturingssysteem goedkoper en bieden ze andere mogelijkheden. De iPad heeft de laatste jaren op weinig innovatie kunnen rekenen. Enfin, we helpen je in dit artikel op weg om toch goed document management te doen.

iTunes

Waarschijnlijk is iTunes de meest bekende en gebruikte methode om bestanden naar de iPad te kopiëren. Je hoeft het apparaat enkel te koppelen middels de software en dan kun je gemakkelijk bestanden naar een ander toestel synchroniseren. In iTunes zie je gemakkelijk welke bestanden ondersteund worden en kun je documenten overzetten op je PC of laptop. En vice versa.

Evernote

Evernote wordt meestal gebruikt als notitieblok of om een digitaal magazine met afbeeldingen, tekst, notities, geluiden en andere bestanden aan te maken. De makers willen graag dat je iedere gedachte vastlegt en zo minder dingen vergeet te doen. Evernote is echter ook prima als bestandsbeheerder te gebruiken want er worden veel bestandsformaten ondersteund.

Documenten worden in de cloud opgeslagen en zijn dus overal bereikbaar. Je kunt de bestanden bijvoorbeeld benaderen via de iPad maar ook via een desktop of mobiele telefoon. Hierdoor hoef je niet eerst van alles naar andere apparaten door te sturen.

Dropbox

Een andere cloud-dienst die erg populair is onder iPad gebruikers is Dropbox. Bestanden worden makkelijk online opgeslagen en er zijn genoeg opties voor synchronisatie met apparaten. Bij aanmelding krijg je gratis opslag wat vaak kan oplopen tot enkele gigabytes aan geheugen. Er zijn daarnaast koppelingen met veel andere applicaties.