Buikvet zorgt ervoor dat de buikspieren verstopt zijn onder het vet. Door het vet zijn de buikspieren niet te zien. Alleen het buikvet laten verdwijnen is jammer genoeg niet mogelijk. Vet verliezen wordt verdeeld over het gehele lichaam. Buikvet is zelfs één van de laatste plekken voor veel personen waar het vet verdwijnt. Andere plekken zoals het gezicht, op de armen en benen zijn meestal eerst aan de beurt. Buikvet kan zelfs ongezond zijn voor de gezondheid. Als je het buikvet wilt laten verdwijnen dan is een verandering van het eetpatroon vereist. Het is nog effectiever als een gewijzigd eetpatroon samengaat met lichaamsbeweging.

Meer bewegen
Om te voorkomen dat meer vet erbij komt is lichamelijke activiteiten een oplossing. Het bestaande vet kan vervolgens eveneens gereduceerd worden. Elke ochtend buikspieroefeningen doen wordt hier niet mee bedoeld. Dit kan zelfs nadelig zijn voor de buikspieren. De buikspieren kunnen dan overtraind raken. Reduceren van het vet wordt gedaan met cardio training. Dit zijn cardio oefeningen zoals wandelen, joggen of fietsen. Het viscerale vet wordt ook aangepakt tijdens het vet verliezen. Eén van de eerste soorten vetten die verdwijnen tijdens het afvallen zijn viscerale vetten. Op sixpack buikspieren lees je hier alles over.

Goede vetten
Er zijn vetten nodig voor elk lichaam om in goede gezondheid te kunnen functioneren. Niet alle vetsoorten zijn echter goed voor het lichaam. Er is een onderverdeling te maken tussen slechte en goede vetten. De onverzadigde vetten is het soort vet dat goed is voor de gezondheid. Een voedingsmiddel zoals vis en olijfolie bevat veel goede onverzadigde vetten. Verzadigde vetten kunnen het beste helemaal ontweken worden. Deze zijn doorgaans te vinden in de producten die als “ongezond” worden gezien zoals cake, koekjes en gebak. Andere producten die je moet vermijden zijn producten uit de frituur, alcohol, snoep en andere producten met veel calorieën. Producten met veel calorieën en veel vetten zijn het slechtst.