Spelcomputers, wie kent ze niet? Vroeger had je de Nintendo en later kwam daar de Sony PlayStation bij. Nog een paar jaar later kwam Microsoft met de Xbox.
Tegenwoordig zijn dit nog steeds de drie grote merken voor spelcomputers.
Maar hoe maak je nu de keuze als de een spelcomputer wil kopen?

Iedere spelcomputer heeft een aantal exclusieve spellen. Zo vind je de Super Mario games alleen op Nintendo, Gran Turismo alleen op de PlayStation en HALO alleen op de Xbox.

Er zijn ook heel veel spellen die je op alle spelcomputers kunt spelen zoals Fifa en Call of Duty. Heb je een voorkeur voor bepaalde games? Dan moet je dit laten meewegen in je keuze.

Nintendo richt zich meer op de jongere gamers. Natuurlijk zijn er wel actie spellen, maar de meeste games zijn toch meer “kiddy”. De Nintendo Wii U is de spelcomputer van dit moment en is ook de goedkoopste van de drie. De PlayStation 4 richt zich meer op de hardcore gamer. De beste beeld en geluid kwaliteit met veel goede games voor een hogere prijs dan de Nintendo Wii U, maar is goedkoper dan de Xbox One.

De Xbox one heeft een vergelijkbaar aanbod qua games als de PlayStation 4, maar heeft met Kinect ook extra mogelijkheden. Xbox richt zich met de Xbox One meer op het multimedia gedeelte. Xbox One heeft muziek diensten, meer video diensten en heeft meer mogelijkheden voor de familie games met de geavanceerde Kinect camera.

Het kiezen van een goede spelcomputer blijft lastig. Alle spelcomputers zijn van goede kwaliteit en hebben hun eigen voor en nadelen. Nintendo heeft meer te bieden voor kinderen, PlayStation heeft meer te bieden voor de hardcore gamer en de Xbox One kun je naast spelcomputer ook zien als multimedia apparaat waar het hele gezin plezier van heeft.