Er is dit jaar ongelooflijk veel gezegd over het nieuwe werken en er is zelfs een nieuwe wet in het leven geroepen die bepaald dat thuiswerken en flexwerken tot de mogelijkheden behoren. Het nieuwe werken levert organisaties een kostenbesparing op en uiteraard een grote tevredenheid bij de werknemers. Door de nieuwe wet zullen werknemers met meer plezier en inzet werken als ooit te voren.

Het nieuwe werken oogt van alle kanten ideaal, maar veel organisaties zijn nog lang niet klaar voor het nieuwe werken. Want hoe moet er omgegaan worden met het nieuwe werken? Als werknemers thuis mogen en kunnen werken dan dienen ze ook bij alle bestanden te kunnen die ze nodig hebben om het werk goed te kunnen uitvoeren. Steeds meer bedrijven stappen door het nieuwe werken nu over op Cloud computing.

Werken in de Cloud is de aangewezen mogelijkheid om het nieuwe werken te promoten in de organisatie. Werknemers kunnen nu namelijk via de Cloud bij alle bestanden die ze nodig hebben. Het betreft niet alleen een Cloud voor documenten en bestanden, maar als organisatie kan er ook via de Cloud gebeld worden en geprint. Met Cloud telefonie kan er makkelijk onderling gecommuniceerd worden en een leuke bijkomstigheid is dat er onderling via de Cloud gratis gebeld kan worden. Ook al werken de werknemers thuis ze kunnen altijd contact opnemen met elkaar en samenwerken via de Cloud gaat uitstekend.

In Nederland wordt het ene naar het andere Cloud bedrijf uit de grond gestampt maar voor een organisatie is kwaliteit en service verlening heel belangrijk. Ga daarom nooit in zee met de eerste de beste Cloud service. Net zoals in het dagelijks leven wordt gedaan moet er ook op dit gebied een vergelijking gemaakt worden alvorens er een contract afgesloten wordt met een bedrijf die de Cloud gaat verzorgen.