Thailand is één van de populairste bestemmingen voor westerse toeristen. Zowel de cultuur als de natuur wordt door velen als bijzonder prettig ervaren. Toch vragen veel mensen zich af hoe veilig het land is voor westerlingen. Dit is logisch, want voor Thaise begrippen zijn wij “walgelijk” rijk. “Jan Modaal” verdient in Thailand omgerekend zo’n €4,- per dag. Hiervan kun je in Thailand overigens prima rondkomen, maar het zet de boel wel in perspectief.

Bangkok

Bangkok wordt over het algemeen gezien als onveilig, maar niets is minder waar! Natuurlijk brengt Bangkok de onlusten van een grote stad met zich mee, maar over het algemeen zouden wij Bangkok niet minder veilig noemen dan Amsterdam, Parijs of Londen.

Natuurlijk vinden er ook in Bangkok zogeheten “scams” plaats; oplichterij. Dit gebeurt zowel in onschuldige vorm (een taxichauffeur die “vergeet” de meter aan te zetten) als in een wat extremere vorm. Dit gebeurt echter in steden als Amsterdam ook. Als je weet waar je op moet letten zou ik me er dus persoonlijk weinig zorgen over maken.

Veiligheid Thailand algemeen

De veiligheid in Thailand is over het algemeen goed. In Thailand zijn een aantal zaken ten strengste verboden, zoals drugs en gokken. Toch wordt drugs je vaak aangeboden. Ga hier niet op in, want in Thailand kun je hiervoor in de gevangenis belanden, en de gevangenissen in Thailand zijn geen pretje (alles wat je op TV ziet klopt!).

Ook meedoen aan gokspelen in Thailand wordt je overal aangeboden, vooral in Bangkok. Ga ook hier niet op in, want vaak werken deze mensen samen met de lokale politie. Wanneer je besluit mee te doen, kan het dus zomaar zijn dat je beroofd wordt of dat er opeens politie binnenloopt.

Diefstal

Let in steden, maar ook op andere plekken goed op je spullen. Als westerling ben je extreem rijk in Thailand. Dit weten ze daar natuurlijk ook. Ga dus niet met je geld, dure telefoon of camera te koop lopen. Berg je spullen netjes op en zorg ervoor dat je het nummer van de plaatselijke “Tourist Police” kent. Op deze manier is diefstal in Thailand goed te beperken en voorkomen.