Je hebt ze vast weleens gezien. Zakenmannen, met koffertje en strak in het pak, die voorbijsnellen op een segway, een hoverboard of een oxboard. Het ziet er leuk en gemakkelijk uit, maar ze gaan gewoon saai in een rechte lijn. Dat kan natuurlijk veel beter! Met hoverboards in trendy kleuren en kleurcombinaties kom je al goed voor de dag op straat of op het schoolplein. Bovendien heb je hoverboards met ingebouwde bluetooth speakers zodat je tijdens het rijden lekker naar je eigen muziek kunt luisteren. Verder zijn er trendy accessoires zoals een tas om je board in te vervoeren en een stuurhendel waarmee je je board kunt besturen.

 

Wat is precies een hoverboard?

Een hoverboard staat ook wel bekend als een smart balance board. In de basis is het een elektrisch aangedreven plank met een accu die ingebouwd is. De plank bestaat uit twee delen die aan weerszijden wieltjes heeft en met het lichaam wordt bestuurd. De meeste balance boards halen een snelheid tot 12 km per uur.

 

Een hoverboard besturen

Een hoverboard heeft zoals gezegd geen stuur. Het sturen doe je met je lichaam en met je voeten op de plank. Je beweegt je lichaam langzaam naar voren en de hoverboard gaat vooruit. Als het te hard gaat breng je je lichaam weer naar het midden. Hoe verder je naar voren leunt hoe harder de hoverboard gaat. En dit geldt natuurlijk ook vice versa. Als je naar achteren helt gaat de hoverboad achteruit. Rechtsaf ga je door op je rechterbeen te steunen en linksaf door het leunen op je linkerbeen. Het kost een halfuurtje om het te leren maar als je het eenmaal onder de knie hebt, lijkt het alsof je het al jaren doet.

 

Veiligheid is belangrijk

Zelfs als je rustig rijdt op je hoverboard is veiligheid belangrijk. Dus wees verstandig en schaf ook de nodige helm, pols-, elleboog- en kniebeschermers aan. Dit hoor er nou eenmaal gewoon bij! Verder is het ook essentieel dat jouw hoverboard van topkwaliteit is. Voor die garantie kun je terecht bij thebalancewheel.nl. Ze testen iedere hoverboard zelf uit en hebben naast een goede kwaliteit hoverboards ook heel veel keuze.