Hier hebben we echt een kleine quadcopter. Maar schijn bedriegt, de Hubsan X4 Quadcopter is geen kleinigheidje. Iets meer dan tien centimeter lang en breed wordt het al moeilijk te zien op de hoogte die dit apparaatje kan bereiken.

Buiten vliegen met de Hubsan X4 is een geweldige ervaring. De 2.4 LCD draadloze zender heeft een bereik dat meer dan voldoende is voor deze micro-quadcopter. Het apparaatje kan zo hoog vliegen dat je de tien bij tien helikopter bijna uit het oog zou verliezen. Dus er zijn genoeg mogelijkheden voor alles wat je wilt doen met de H107, de officiële naam van de quadcopter, binnen of buiten. Het kleine formaat is ideaal voor het leren vliegen, binnen of gewoon om de familie een beetje te plagen.

Er zijn twee modi voor het vliegen met de Hubsan X4 H107. De normale modus en de expert-modus. Het is verstandig de expert modus voorlopig met rust te laten, vooral bij het vliegen onder dak. Het is een kleine quadcopter, maar het is behoorlijk snel, en dat kan binnenshuis mis gaan. Om te oefenen met de expert modus kun je beter naar buiten gaan, naar een gebied met veel ruimte om je heen. Een voetbalveld of ander sportveld is ideaal, als je alleen bent natuurlijk.

De gyros van de Hubsan X4 moeten af en toe gekalibreerd worden. Dat is geen probleem zolang je er voor zorgt dat de quadcopter op een stabiele, vlakke en waterpas ondergrond staat.

Omdat de Hubsan X4 H107 zo klein is kunnen we niet spreken van een payload. Een camera of een ander apparaatje er aan vast maken is bijna onmogelijk. Er zijn misschien sleutelring camera’s in de handel die je er op een of andere manier onder zou kunnen hangen maar die zou dan toch wel heel klein moeten zijn.

Voor de prijs en de omvang hoef je de Hubsan X4 H107 niet in de winkel te laten staan. Relatief eenvoudig om mee te vliegen en duurzaam genoeg om het te leren. Een goede aankoop voor iedere beginner in het vliegen, maar ook de ervaren piloot kan hier veel plezier aan beleven, echt waar voor je geld dus.