Terwijl je geniet van een frisse cocktail hoor je de beats van een loungemuziekje op de achtergrond. De zon gaat langzaam onder en je ligt ontspannen op je eigen loungebed. Nee, dit is niet tijdens een vakantie op Ibiza. Maar gewoon in jouw eigen tuin! Met een paar aanpassingen kun jij namelijk ook van jouw tuin genieten alsof je op het strand van dit Spaanse eiland vertoeft.

Ibiza tuin: relaxte plek met ongedwongen sfeer

De op Ibiza geïnspireerde tuin is een relaxte plek met een ongedwongen sfeer. Het doel is dat je er heerlijk in kunt loungen, barbecueën met vrienden en vooral genieten. Het is daarom vaak ook een tuin die weinig onderhoud vraagt. Wil je groots uitpakken? Maak een nagemaakt strand met heerlijk zacht wit zand! Hier komt een relaxhoek op te staan met tuinmeubelen zoals loungestoelen. Heb je een muur in de tuin? Stuc ze met betonmortel voor een natuurlijk Spaans uiterlijk.

In de Ibiza tuin is water in de vorm van een kleine vijver, waterpartij of zwembad helemaal op zijn plek. Naast water kun je de sfeer afmaken met tropische planten en een mooie strakke bestrating. Omdat loungen en relaxen met vrienden het hoofddoel is in de Ibiza tuin, kies je voor een comfortabele loungeset, ligbedden of een mooie hangmat. Maak het geheel af met een riante parasol en een barbecue. Jouw vrienden en familie zullen graag bij jou langskomen voor een zomers tuinfeestje!

Ibiza sfeer die bij jouw tuin past

Planten die het Ibiza effect verhogen zijn grassen, olijfbomen, bananenbomen en oleanders. Maar ook de Toscaanse jasmijn, tamarisk en cordyline mogen een plekje krijgen. De Ibiza sfeer kun je op diverse manieren interpreteren. Bijvoorbeeld strak, modern en wit of juist Boheems met felle kleurtjes en Gypsy patronen. Tuinitems die in jouw Ibiza tuin niet mogen ontbreken zijn verder: ronde bolvormige vloerlampen, grote witte potten, een geluidsinstallatie voor de loungemuziek, luxe witte strandlakens, fakkels, bijzettafeltjes en kaarsen.